Suplimente alimentare: care sunt cele mai periculoase și ce efecte secundare au

Pulberea proteica aduce si riscuri
Suplimentele alimentare ascund o serie de pericole despre care cei care le consumă ar trebui să fie avertizați. Unele dintre ele pot duce chiar la deces, arată studiile.

Suplimentele alimentare care promit o creștere a energiei ascund o serie de pericole de care ar trebui să fim avertizați și conștienți.

Un studiu publicat de Journal of Adolescent Health, a descoperit că produsele vândute pentru a stimula energia, a favoriza pierderea în greutate sau a ajuta la creștera masei musculare au fost legate de evenimente medicale severe de trei ori mai mult, comparativ cu vitaminele.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au căutat evenimente adverse legate de suplimente raportate între ianuarie 2004 și aprilie 2015 la FDA, potrivit Harvard Medical School.

În total, au identificat 977 de cazuri de evenimente medicale legate de suplimente. Dintre acestea, 40% au fost evenimente medicale severe care au dus la deces sau la spitalizare.

Care sunt suplimentele cele mai periculoase

În timp ce energia, pierderea în greutate și suplimentele musculare au părut a fi cele mai riscante, produsele vândute pentru a îmbunătăți funcția sexuală sau pentru a curăța colonul au fost, de asemenea, problematice.

FDA a descoperit că unele dintre aceste suplimente conțin substanțe periculoase sau contaminanți, cum ar fi pesticide, substanțe chimice dăunătoare sau metale grele.

Studiile anterioare au legat suplimentele de pierdere în greutate și de formare de mușchi de probleme grave de sănătate, uneori fatale, incluzând leziuni hepatice, accident vascular cerebral și cancer testicular.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel