Superbacteriile rezistente la antibiotice reduc eficacitatea chimioterapiei, avertisment
18 feb 2020, 14:36

Pacient FOTO: pexels.com
Superbacteriile rezistente la antibiotice ar putea face chimioterapia neviabilă în următorul deceniu, au avertizat medicii oncologi britanici.

Se estimează că în următorul deceniu până la 65.000 de pacienți diagnosticați cu cancer, care au fost supuși unor intervenții chirurgicale, ar putea dezvolta infecții cu superbacteriile rezistente la antibiotice, o problemă care le pune viața în pericol.

Unul din patru oncologi din Marea Britanie a observat o creștere a numărului de infecții rezistente la medicamente în ultimul an, potrivit surselor citate de Agerpres. Un sondaj la care au participat o sută de medici oncologi a condus la concluzia că 95% dintre aceștia sunt îngrijorați de creșterea cazurilor de de infecție cu superbacteriile rezistente la antibiotice în rândul pacienților lor.

Aproximativ 46 de procente dintre cei chestionați au declarat că infecțiile rezistente la medicamente ar putea face chimioterapia neviabilă. Sondajul a fost realizat de Longitude Prize, creat pentru a contribui la rezolvarea acestei probleme.

S-a constatat că, în medie, 23% dintre pacienții unui medic oncolog au dezvoltat o infecție în timpul tratamentului. Mai mult de o treime au necesitat o intervenție chirurgicală pentru cancer, iar 5 procente dintre acești pacienți au dezvoltat o infecție rezistentă la medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?