Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui

Supa de pui clara - Foto: DC Medical
Supă de pui clară. Cum o faci să iasă clară, exact ca supa bunicii. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou care îți salvează supa.

Vezi și: Anca Țurcașiu, boală. Analiza banală pe care toți ar trebui să o facem: Mi-a ieșit destul de proastă. Obișnuiește-te, nu există remediu

Supa clară de pui este cunoscută pentru textura sa limpede și gustul bogat. Totuși, uneori poate ieși mai tulbure sau poate avea o nuanță diferită, fie albă, fie galbenă.

Generația Z, cea mai sănătoasă. Dr. Lygia Alexandrescu: Au cel mai corect comportament alimentar

De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure?

Foto: DC Medical

Dacă îți iese supa albă poate apărea din cauza conținutului de colagen din oase și piele, mai ales dacă puiul folosit are multe oase și piele. Fierberea prelungită a acestora eliberează colagen, care dă supei un aspect lăptos.

Dacă supa îți iese galbenă, asta indică prezența grăsimilor din piele de pui și, uneori, din morcovi sau alte legume cu pigment galben.

De asemenea, puiul de curte sau cel crescut natural are o carne și o piele mai pigmentată, care colorează mai puternic supa.

Dacă supa iese tulbure, înseamnă că supa nu este strecurată corespunzător sau a fiert la foc prea mare, lucru care a dus la descompunerea cărnii și legumelor în supă.

Fierberea puternică duce la agitarea grăsimilor și proteinelor, ceea ce împiedică limpezirea supei.

Cum să prepari o supă de pui clară?

Ingrediente

- 1 pui întreg sau 4 - 5 pulpe de pui

- 1 ceapă mare

- 2 morcovi

- 1 rădăcină de țelină (mică)

- 1 păstârnac

- sare, după gust

- frunze de pătrunjel

Mod de preparare

1. Pregătirea puiului

Alege carnea proaspătă și evită grăsimea excesivă.

Grăsimea poate contribui la o culoare mai galbenă a supei.

2. Fierberea la foc mic

Așază carnea de pui într-o oală mare și adaugă aproximativ 3 - 4 litri de apă rece. Fierberea la foc mic este esențială pentru o supă clară. Dacă fierbi la foc mare bucăți solide și grăsimile se vor ridica rapid la suprafață, tulburând supa. Deci, pornește focul la intensitate mică și lasă puiul să fiarbă încet.

3. Îndepărtarea spumei

Pe măsură ce apa începe să fiarbă, se formează spumă la suprafața. Aceasta trebuie îndepărtată constant, cu ajutorul unei spumiere, pentru a obține o supă limpede.

4. Adăugarea legumelor

După ce ai îndepărtat spuma, adaugă legumele întregi - ceapa, țelina, morcovii și păstârnacul. Legumele vor da gust și aromă supei.

Nu tăia legumele deloc sau nu le tăia prea mărunt, pentru a nu lăsa resturi mici care să tulbure supa.

5. Fierberea supei

După ce supa a fiert, scoate legumele și carnea. Folosește o sită fină sau chiar un tifon pentru a strecura spa.

Aceasta va îndepărta eventualele particule mici care ar putea tulbura lichidul.

Ce să faci dacă supa ți-a ieșit tulbure. Trucul cu albușul de ou

Dacă supa iese tulbure, poți folosi albușuri de ou pentru a o face clară din nou.

Bate 2 albușuri de ou și toarnă-le în supă când aceasta este încă fierbinte (dar nu fierbe).

Albușurile vor coagula particulele mici, iar când strecori din nou supa, aceasta va fi mai limpede.

În plus, dacă dorești o culoare mai puțin intensă, scoate pielea de pe pui înainte de a-l fierbe reducând astfel grăsimea din lichid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel