SUA reia vaccinarea cu serul de la Johnson & Johnson. Au fost introduse noi recomandări

Vaccin COVID-19 de la Johnson&Johnson. Foto: Johnson&Johnson
SUA reia vaccinarea anti-COVID cu serul de la Johnson & Johnson. Procesul de imunizare a fost suspendat în data de 13 aprilie, după ce mai multe persoane au dezvoltat cheaguri de sânge, la două săptămâni de la inoculare.

Centrul pentru Control și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) a recomandat reluarea vaccinării cu serul de la Johnson & Johnson. „Vaccinul este recomandat pentru populația adultă”, a fost concluzia CDC, din cursul zilei de vineri. „Am ajuns la concluzia că beneficiile cunoscute și potențiale ale vaccinului Johnson & Johnson pentru COVID-19 depășesc riscurile sale cunoscute și potențiale la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste.

Suntem încrezători că acest vaccin continuă să respecte standardele noastre de siguranță, eficacitate și calitate.

Recomandăm persoanelor cu întrebări despre ce vaccin este potrivit pentru ei să aibă acele discuții cu furnizorul lor de asistență medicală”, a precizat comisarul Dr. Janet Woodcock, din cadrul FDA, potrivit unor surse citate de Antena 3.

În ceea ce privește vaccinul Johnson & Johnson în Europa, EMA a investigat o posibilă legătură între serul anti-COVID și apariția trombozelor la persoanele vaccinate.

Autorităţile de la Bucureşti au anunțat că vaccinul este sigur, la o zi după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente, EMA, a anunţat că la efectele secundare rare ale acestui produs pot fi adăugate cheagurile de sânge.

Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson &Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat, potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

 "Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser: au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări.

Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte aceeaşi tehnologie, care presupune utilizarea de virus inactivat, ca şi vaccinul AstraZeneca. Spre deosebire de produsul realizat de compania anglo-suedeză în colaborare cu Universitatea Oxford, vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză, fără a necesita rapel.

EMA îi avertizează pe cei vaccinaţi să contacteze de urgență a medicul dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare: dificultăți de respirație;durere în piept; umflarea picioarelor; durere abdominală puternică și persistentă; dureri de cap persistente; vedere încețoșată; pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel