Studenții mediciniști străini au, din nou, acces la „Cantacuzino”

student
Situația studenților străini de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” care nu au mai avut acces la Institutul „Cantacuzino” a fost rezolvată, după ce protocoalele încheiate între cele două instituții au fost respectate.

Studenții medicinișt străini și-au reluat activitatea la Insitutul ”Cantcuzino”. Într-un comunicat transmis redacției DC Medical, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară arată că activitatea a fost reluată după ce a fost constatată respectarea protocoalelor încheiate între cele două istituții.

„Vă aducem la cunoștință faptul că situația creată de suspendarea temporară a accesului  studenților străini în incinta institutului, a fost rezolvată prin respectarea de către Universitatea de Medicină și Farmacie «Carol Davila» din București a cerințelor stipulate în protocolul încheiat între cele două instituții.

I.N.C.D.M.M. «Cantacuzino» pune un accent deosebit pe activitatea didactică desfășurată în cadrul acestuia, prin formarea și perfecționarea studenților și a personalului medical, din dorința de a duce mai departe această tradiție de aproape 100 de ani”, se arată în document.

Studenții străini veniți la Medicină în România s-au trezit, la începutul luni martie, că nu mai au acces în laboratoarele Institutului „Cantacuzino”, acolo unde aveau activitate didactică.

Institutul „Cantacuzino” a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN) în 2017 și are un regim militar, însă există și personal civil.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel