STS: Cine trebuie să-și scoată din nou Certificatul COVID. Doza a treia va figura pe document

Certificate de vaccinare COVID-19. Foto: DC Medical
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID la noile norme europene de codificare, care permit noi marcaje, inclusiv pentru doza booster.

Conform STS, noul cadru de reglementare european stabilește diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă administrarea primelor două doze şi certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel (booster).

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel: 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze și 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

„Recomandăm persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson şi care au făcut doza de rapel (booster) să îşi genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea ‘Numărul dintr-o serie de vaccinări/doze şi numărul total de doze din serie’ va apărea 2/1”, transmite STS printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel