STS, anunț important privind certificatul COVID: aplicația trebuie actualizată

Certificatul de vaccinare virtual   FOTO pexels
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) face un anunț important pentru utilizatorii aplicației pentru verificarea certificatelor COVID.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că ete necesară actualizarea aplicației Check DCC pe dispozitivele cu sistem Android, pentru a permite verificarea certificatelor digitale Covid-19 UE.

„Vă informăm că este necesară actualizarea aplicației Check DCC, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european. Actualizarea aplicației a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicații Speciale, iar noua versiune a fost publicată, în urmă cu puțin timp, în Google Play. Vă reamintim, aplicația Check DCC este disponibilă și pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS și în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc

 

Certificatele verzi ar putea să fie valabile cu intermitență, în România, potrivit noului ministru al Sănătății. Potrivit lui, documentul nu ar trebui să fie o constrângere pentru români. 

„Rămâne să avem discuții la nivelul guvernului pentru o formă care să fie convenabilă și acceptabilă pentru toți membrii guvernului sau, mă rog, pentru marea lor majoritate și bineînțeles pentru dl. prim-ministru, însă propunerea pe care am făcut-o eu se referă la faptul că acest certificat verde nu trebuie perceput ca o metodă de constrângere în ceea ce privește vaccinarea. Eu sunt un susținător fervent al vaccinării. Din păcate, în România, majoritatea populației nu s-a vaccinat și atunci scopul este să facem în așa fel, încât populația să perceapă vaccinarea ca un act de protecție individuală și colectivă, și nu ca un fenomen de constrângere.

În momentul în care vom constata o reluare a creșterii, care să fie iarăși consistentă, adică să dureze, de exemplu, trei săptămâni și să avem o creștere de 1,5 ori a cazurilor săptămânal, să putem introduce certificatul verde pentru anumite tipuri de activități și rămâne să discutăm care sunt aceste activități. Iar în momentul în care înregistrezi o scădere constantă și o scădere sub o anumită incidență, de exemplu, 0,5 - o incidență foarte mică - să poți să renunți la el. Pentru că o astfel de abordare, care este predictibilă, măsurabilă și se poate anunțată din timp, ajută oamenii să se adapteze și să-și mărească un pic modul predictiv al comportamentului, ceea ce ar putea domoli creșterea. E bine să încercăm să găsim un partener în populație, ceea ce ar face mai acceptabil acest document. Acest document a fost introdus pentru a facilita călătoriile în spațiul Uniunii Europene. Ulterior, unele state l-au folosit fie pentru reducerea transmiterii în anumite spații foarte aglomerate - cluburi, discoteci etc - sau alte state l-au folosit pentru a stimula vaccinarea”, a explicat nou ministru al Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel