Stresul produce cancer. Buliga: Nu e nicio glumă! Sunt din ce în ce mai frecvente cazurile. Eu îmi întreb toți pacienții dacă au pățit asta în ultimii 2 ani

Stresul produce cancer - Foto: Freepick
EXCLUSIV
Medicul Teodor Buliga ne-a dezvăluit cele mai puternice cauze ale cancerului. Una dintre ele te va șoca: "Nu e o glumă deloc! Spre neplăcuta mea surprindere, sunt din ce în ce mai frecvente cazurile! Ăsta ar trebui să fie un prim semnal de alarmă!"

Dr. Teodor Buliga, medic primar Chirurgie generală cu competențe în chirurgia laparoscopică, chirurgia robotică și chirurgia oncologică la Spitalul Clinic SANADOR, ne-a vorbit factorii de risc ai cancerului și ce am putea face pentru a evita un cancer gastric. 

Medicul Teodor Buliga ne-a dezvăluit cauzele principale care duc la apariția cancerului și a tras un semnal uriaș de alarmă. Medicul spune că din ce în ce mai multe cazuri de cancer e diagnostichează din această cauză.

Cancer gastric: cele 3 simptome. Semnul din scaun la care să fii atent. Buliga: Înseamnă că e avansat! Sângerările digestive nu sunt roșii

"În primul rând, să nu fumăm", spune medicul Teodor Buliga, care susține că persoanele care fumează sunt cele mai predispuse la apariția cancerului.

"Ăsta ar trebui să fie un prim semnal de alarmă. Recunoști treaba asta când vezi un pacient foarte, foarte tânăr"

 

"În al doillea rând, să nu consumăm alcool. Se pare că e o legătură destul de importantă cu alcoolul. Părerile sunt împărțite și n-aș vrea să stric entuziasmul, dar există studii destul de multe care spun că și cantități mai mici de alcool sunt la fel de nocive pentru sănătate.

De fapt, cancerul presupune la un moment dat o mutație genetică și recunoști treaba asta când vezi un pacient foarte, foarte tânăr, ca să nu mai discutăm de copii cu afecțiuni oncologice la care, din păcate, factorii aceștia externi n-au apucat să acționeze.

Ca medic de adulți, în momentul în care-ți vine un pacient foarte tânăr, 30-40 de ani, uneori și mai tânăr, de la 20 de ani, cu o afecțiune neoplazică, dintr-odată începi să cauți o mutație genetică.

Și cea mai simplă metodă să afli este să întrebi mama, tatăl, bunica, bunicul și automat îți dai seama că omul respectiv are o încărcătură heredocolaterală, spunem noi, adică în familie are cazuri de cancer. Ăsta ar trebui să fie un prim semnal de alarmă.

Evident că ulterior apar toate discuțiile: ai lucrat în mediu toxic, ai suferit un stres emoțional, pentru că peste asta suntem obișnuiți să trecem", a declarat medicul Teodor Buliga, în exclusivitate pentru DC Medical.

Nu este o glumă! ASTA e una dintre principalele cazuri. Buliga: spre neplăcuta mea surprindere, sunt din ce în ce mai frecvente cazurile

Durerea de gât, semn al unui cancer în stadiul patru. A crezut că e o răceală, dar a primit un diagnostic crunt: Soția mea era foarte supărată pe mine. Mâncarea se bloca și scuipam

"Nu e o glumă deloc! Stresul are legătură directă. Eu obișnuiesc să îmi întreb toți pacienții oncologici dacă în ultimii 2 ani au suferit vreun stres psihologic major.

Și să știți că, din păcate, spre neplăcuta mea surprindere, sunt din ce în ce mai frecvente cazurile", ne-a mai spus medicul.

Simptomele de stres vă pot afecta sănătatea, chiar dacă nu vă dați seama de acest lucru. S-ar putea să credeți că boala este de vină pentru acea durere de cap iritantă, pentru insomniile frecvente sau pentru scăderea productivității la locul de muncă. Dar stresul poate fi, de fapt, cauza.

Simptomele stresului vă pot afecta corpul, gândurile și sentimentele, precum și comportamentul.

Stresul lăsat necontrolat poate contribui la multe probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, obezitatea, diabetul și iată că și cancerul.

Prin stres major, medicul spune că trebuie să se ia în calcul: un divorț, moartea unui copil sau al unui membru foarte apropiat al familiei și stresul la locul de muncă.

"Nu e o glumă. Stesul la locul de muncă... pentru că stresul are direct efect asupra imunității", ne-a spus medicul.

"Noi toți producem la un moment dat celule neoplazice. Și dvs. și eu în momentul de față avem în corp celule anormale, dar organismul reușește să le curețe, să le omoare.

Problema este dacă imunitatea noastră la dat suferă din varii motive... o infecție supradăugată. Să știți că a fost o problemă și cu acest COVID, de exemplu vizavi de imunitate, imunitatea suferă din varii motive.

Automat celulele anormale scapă controlului și scăpând controlul, ele ajung într-un loc unde devin nemuritoare.

Devenind nemuritoare, ele nu mai pot, nu mai pot fi distruse, ele se multiplică ultra-rapid. Dintr-o celulă rezultă două, din două paturi, ș.a.m.d. și ajung să consume toate resursele organismului respectiv.

Asta e, de fapt, problema cu această afecțiune", a conchis medicul Teodor Buliga.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel