Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Probleme de sănătate MAJORE

Stresul  Foto: Karolina Grabowska, de la Pexels
Stresul, cât de mult te afectează și cum reducerea lui poate să scadă hipertensiunea arterială.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este unul dintre cele mai discutate subiecte online, deoarece este una dintre tulburările de sănătate cele mai răspândite în lume. Peste un sfert din populația adultă suferă de această problemă.

Hipertensiunea arterială este atunci când presiunea sângelui împotriva arterelor este mai mare decât în ​​mod normal. Acest lucru poate duce la deteriorarea vaselor de sânge într-o perioadă de timp și, dacă este lăsat necontrolată și netratată, atunci poate duce, de asemenea, la boli care pun viața în pericol, cum ar fi accident vascular cerebral, atac de cord, probleme de rinichi, ochi sau creier. Este o tulburare de sănătate insidioasă, deoarece simptomele pot fi ușor neobservate.

Unul dintre factorii declanșatori obișnuiți care pot crește nivelul tensiunii arteriale este stresul.

Nu există studii care să demonstreze că stresul duce la o tensiune arterială ridicată pe termen lung, cu toate acestea, poate duce la o creștere temporară a nivelului tensiunii arteriale și, de asemenea, reacționarea la stres în moduri nesănătoase poate crește riscul de hipertensiune arterială. Mulți dintre noi fac față stresului și tensiunii prin fumat, consum excesiv de alcool și alimente nesănătoase, iar aceste reacții la stres sunt direct legate de creșterea tensiunii arteriale.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Trucuri anti-îmbătrânire pe care oricine ar trebui să le cunoască

Organismul produce hormoni în timpul situațiilor stresante și asta face ca inima noastră să bată mai repede și să ne îngusteze vasele de sânge. Iar hormonii care sunt eliberați pot deteriora și arterele.

Deci este ideal să reduceți nivelul de stres pentru a preveni și a scădea nivelul tensiunii arteriale.

Iată câteva metode de a elimina stresul:

Simplificați și organizați programul de munca

Se poate face liste zilnice de lucruri de făcut și se poate planifica pentru a evita situațiile stresante. Este vital să lucrați la priorități și să vă concentrați asupra lor, deoarece nu se poate realiza totul. Așadar, evitați să munciți prea mult și învățați să spuneți nu.

De asemenea, ar trebui să înțelegeți că nu puteți schimba sau controla multe lucruri, dar vă puteți concentra asupra modului în care reacționați la acestea. Deci, lucrați la problemele pe care le controlați și încercați să rezolvați problemele. În loc să vă plângeți, concentrați-vă pe găsirea de soluții.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Evitați declanșatorii de stres

Este important să știți ce vă stresează și să lucrați la problema asta. De exemplu, dacă traficul în orele de vârf pe drumul spre serviciu este cauza stresului, atunci încercați să plecați mai devreme dimineața.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Relaxați-vă

Asigurați-vă că aveți timp personal pentru relaxare și odihnă. În fiecare zi încercați să stați liniștit și să respirați adânc. De asemenea, încercați să vă faceți ceva timp pentru hobby-urile dvs.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Exersați recunoștința

Asigurați-vă că vorbiți pozitiv și scrieți despre lucrurile pentru care sunteți recunoscător.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Meditație și Yoga

Aceste două tehnici ajută la relaxarea corpului și a minții noastre și, conform rapoartelor, aceleași ajută pacienții cu hipertensiune arterială să reducă tensiunea arterială sistolica cu 5 mm hg.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Exerciții

Dacă sunteți pacient cu hipertensiune arterială, vi se va recomanda exercițiul. Nu numai că este un vasodilatator, dar ajută și la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului.

Stresul, asociat cu hipertensiunea arterială. Somn

O noapte de somn bun și odihnitor este vitală pentru o persoană cu tensiune arterială ridicată, precum și pentru sănătatea generală. Lipsa somnului înrăutățește lucrurile, deoarece face ca problemele să pară mai mari decât sunt.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel