Stres: cum să te liniștești după o zi de muncă lungă și grea. E chiar atât de ușor!

Meditație, relaxare      Foto: Pixabay
Experții ne învață câteva metode prin care putem scăpa de stres, după ce am avut o zi grea la muncă.

Situațiile de zi cu zi, stresul de la muncă acumulat, pot să ne afecteze atât de mult încât nici nu mai dormim bune Rezultatul? Sfârșim prin a derula prin rețelele noastre de socializare sau să ne pierdem noapte navigând pe Internet. Ne face să uităm de lumea reală și de luptele ei, cel puțin de ceva timp.
Cu toate acestea, aceasta nu este o opțiune la care ar trebui să apelați. Pentru că oricât de uşurat te-ai simţi în acel moment, starea se va agrava pe termen lung şi nu va lăsa somnul să se instaleze.
Dr. Chandni Tugnait, M.D. (Medicine alternative), Psihoterapeut, Coach de viață și Fondator-Director, Gateway of Healing, enumeră modalități prin care se poate elimina stresul după o zi grea.

Meditația

Urmează zilnic o practică de meditație și mindfulness timp de 5-10 minute. Poți medita asupra tăcerii; scanarea corpului sau urmați o meditație ghidată. Acest lucru menține concentrarea pe „momentul prezent” și, prin urmare, reduce foarte mult stresul și anxietatea.

Utilizați difuzoare aromatice

Ele îmbunătățesc starea de spirit și elimină stresul. Aromaterapia stimulează sistemul limbic al creierului care controlează emoțiile și memoria.

Țineți un jurnal

Înregistrați-vă gândurile, sentimentele, temerile, experiențele și ideile pentru a le procesa într-un mod mai bun. Acesta este de fapt un instrument de terapie grozav care îmbunătățește sănătatea mintală, deoarece nu lăsăm lucrurile să se adune, dăm spațiu, distanță și formă lucrurilor în timp ce reflectăm asupra lor. Acest lucru ajută la aerisire, acceptare și apoi în cele din urmă vindecare.

Exersați respirația nării stângi

Faceți acest lucru timp de câteva minute zilnic pentru a ține departe de stres și anxietate. Pur și simplu iei mâna dreaptă și, cu degetele întinse, blochezi nara dreaptă, apăsând ușor pe ea cu degetul mare. Asigurați-vă că țineți restul degetelor drepte și îndreptate în sus, spre cer; degetele acționează ca niște antene pentru energia „cosmică” ce ne înconjoară pe toți.

Cu o respirație lungă, lentă și profundă, inspirați ușor prin nara stângă. Apoi, la fel de ușor, expirați lung, încet și complet, din nou prin nara stângă. Relaxează-ți corpul în timp ce simți respirația relaxantă și răcoritoare care aduce o nouă viață în corpul tău. Relaxați-vă și mai profund cu fiecare expirație, în timp ce expirați toată tensiunea, tot stresul și toate bolile.

Mențineți igiena somnului

Faceți acest lucru respectând aceeași oră pentru dormit și trezire zilnic. Evaluează lucrurile care îți perturbă somnul, astfel încât să poată fi evitate. Blocați lumina albastră cu 3-4 ore înainte de culcare; fără televizor, fără telefoane mobile sau iPad-uri!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel