Stil de viață sănătos: care sunt cei patru piloni de bază ai vieții sănătoase
26 sep, 14:10
Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată, nutriție și endocrinologie, a explicat la Interviurile DC Medical și DC News de ce orice stil de viață sănătos se adaptează la fiecare în parte, precum și care sunt cei patru piloni care stau la baza unei vieți sănătoase.
Dr Florin Ioan Bălănică
EXCLUSIV

Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în Medicină Personalizată, Nutriție și Endocrinologie, Fondator al MetodeiDrBalanica - o metodă medicală de prevenție proactivă, terapie și managementul greutăți prin schimbarea stilului de viață, a explicat ce înseamnă un stil de viață sănătos și cum se aplică acesta pentru fiecare persoană.

„Metoda mea este o metodă medicală care are gradul ei de unicitate și care are 4 piloni. Primul este nutriția și nutrigenomica,  al doilea este mișcarea funcțională și postura, al treilea este managementul stresului și al mâncatului compulsiv, iar ultimul, dar nu cel din urmă, inserția în grupul social potrivit.
Ce înseamnă stil de viață sănătos, din punctul meu de vedere înseamnă acoperirea acestor patru piloni. Dar fără dubiu că pentru fiecare înseamnă altceva, pentru că suntem foarte diferiți”, spune medicul.
Potrivit lui, abordarea personalizată este cheia pentru ca stilul de viață sp aibă efectul scontat. 

„Despre abordarea personalizată trebuie să vorbească medicina, pentru că suntem foarte foarte diferiți și în niciun caz nu nu se potrivesc lucrurile la grămadă, adică mai pe românește, ce mi se potrivește mie nu ți se potrivește ție, din mai multe perspective: și cea alimentară, și cea a mișcării și nu numai. 
Așa că un stil de viață sănătos din punctul meu de vedere înseamnă cât mă mișc, cât mănânc și cum îmi fac managementul posturii, cum fac managementul stresului, de fapt cum trăiesc cu stresul și îmi acopăr compulsiile, găsindu-le rezolvarea și, repet, nu în ultimul rând, cum mă integrez din grupul social din care fac parte, în așa fel încât să nu fac notă discordantă, dar să rămân sănătos.”

Vedeți mai multe detalii despre fiecare dinte cei patru piloni în materialul video atașat

 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri