Stare de urgență în Cehia din cauza infectărilor COVID: fără târguri de Crăciun, restricții la evenimente sportive

Cehia a dispus de joi, 25 noiembrie, stare de urgență din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu infecția COVID.

Guvernul ceh a declarat joi stare de urgenţă pentru 30 de zile din cauza creşterii semnificative a cazurilor de COVID-19, a anunţat televiziunea publică cehă. Executivul ceh a ordonat joi ca barurile şi cluburile să se închidă la ora 22:00 şi a interzis târgurile de Crăciun, în încercarea de a opri una dintre cele mai mari rate de infectare cu noul coronavirus. Noile restricţii includ şi o prezenţă maximă de 1.000 de oameni la evenimente culturale şi sportive, fără a impune un lockdown ca în Austria şi Slovacia, unde ratele de infectare sunt chiar mai mari.

Republica Cehă a înregistrat marţi peste 25.000 de cazuri noi de COVID-19, un record, şi o medie de 1.516 cazuri zilnice de COVID-19 la un milion de locuitori în ultima săptămână, a treia cea mai mare rată din lume după Slovacia şi Austria, potrivit Our World in Data. Ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, a afirmat că infecţiile zilnice şi spitalizările ar putea să crească şi mai mult, dar guvernul speră că noile măsuri vor preveni impunerea unor restricţii mai dure.

Limitele impuse pub-urilor şi evenimentelor survin după restricţii care interzic deja accesul persoanelor care nu s-au vaccinat sau recuperat din COVID-19 în locuri publice, între care baruri, restaurante, cinematografe, săli de sport şi frizerii.

''Să aşteptăm 10 zile şi apoi putem ajusta măsurile'', a spus Vojtech, după ce guvernul ceh a declarat stare de urgenţă pentru a pune în aplicare măsurile. În Cehia s-a vaccinat 58,5% din totalul populaţiei, sub media UE de 65,8%, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Datele Ministerului Sănătăţii ceh arată că 70% dintre pacienţii de la Terapie Intensivă sunt nevaccinaţi. Aproape 6.000 de pacienţi infectaţi cu coronavirus sunt internaţi, dintre care circa 850 la terapie intensivă. Republica Cehă a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 18.000 de noi cazuri de COVID-19, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel