Spitalul Victor Babeș, reacție după decesul femeii decuplate de la aparate dintr-o eroare

Spitalul „Victor Babeș”         Sursa foto: Digi24
Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București a transmis un comunicat de presă în care îți exprimă poziția oficială în legătură cu cazul tragic al femeii care a murit în urma unei erori. 

Conducerea unității își exprimă regretul și se pune la dispoziția organelor competente pentru derularea anchetei ce va  releva cine a greșit în cazul femeii care a murit, deconectată în mod eronat de la aparate.

„În după-amiaza zilei de joi, 10 decembrie 2020, în cadrul compartimentului Terapie Intensivă (TI) al Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ,,Dr. Victor Babeș”, a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente COVlD-19, în vârstă de 65 de ani, internată în cadrul compartimentului începând din dată de 25 noiembrie 2020.
Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ,,Dr. Victor Babeș" a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate.
În paralel, conducerea spitalului a demarat o anchetă administrativă internă care are drept scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente. 
Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale ,,Dr. Victor Babeș", și întreg personalul medical și auxiliar al unității sanitare, exprimă cele mai sincere condoleanțe familiei pacientei decedate și se află la dispoziția organelor competente în vederea elucidării acestui caz, de o gravitate deosebită. Eventuale comunicări ulterioare referitoare la derularea anchetei vor fi făcute doar de către reprezentanții Poliției și Parchetului”, transmite conducerea spitalului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel