Spitale, investiții. Ministrul Sănătății, replică pentru medicii de familie

Sorina Pintea
Ministrul Sănătăţii a declarat, marţi, 21 mai, în Vaslui, că investiţiile în spitale trebuie să se facă în paralel cu dezvoltarea medicinei de familie.

Medici de familie, ministrul Sănătății. „Populaţia noastră este îmbătrânită, nu putem dezvolta doar medicina de familie şi să lăsăm spitalele în paragină, pentru că aceste lucruri trebuie să le facem în paralel.

Anul trecut, a început creşterea finanţării pentru medicina de familie, anul acesta a mai crescut cu 25% şi, în plus, există un grant pe care Guvernul României îl va accesa, un împrumut al Băncii Mondiale, pe indicatori de rezultat, pentru medicina de familie, medicina comunitară şi eficientizarea cheltuielilor în Sănătate, dar trebuie să mergem în paralel, pentru că acestea sunt realităţile.

Populaţia nu a avut acces la medicina de familie atât cât ar fi trebuit, nu există o prevenţie adecvată şi atunci, am ajuns la un nivel în care trebuie să investim în ambele părţi", a afirmat marți, 21 mai, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în urma unei vizite în județul Vaslui, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din reședința de județ, citată de Agerpres.

Oficialul a mai precizat că, pe axa POR, s-au semnat 150 de proiecte cu finanţare europeană pentru reabilitarea ambulatoriilor, iar pentru cele 15 spitale judeţene s-au semnat contracte semnate cu Compania Naţională de Investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel