Ce este sindromul Cluster, boala lui chef Sorin Gonțea de la Power Couple: Apare de niciunde, nu există calmante. 3 luni durează crizele, e ceva rău

Chef Sorin Gontea - Foto: captura Antena 1
Boala gravă prin care a trecut chef Sorin Gonțea de la Power Couple. Ce este sindromul Cluster. "Se manifestă la bărbații între 30 și 40 de ani. Plângi de neputință".

Chef Sorin Gonțea și soția lui, Daiana Anghel, participă la Power Couple, noul proiect de la Antena 1 care pune la încercare 9 cupluri de vedete prin diferite teste.

În ediția de marți seara, la testul "Au, mami" în care bărbații din fiecare cuplu au fost supuși testului nașterii, chef Sorin Gonțea și Daiana Anghel au făcut dezvăluiri incredibile.

Proba bărbaților a presupus ca aceștia să experimenteze durerile nașterii prin conectarea lor la un dispozitiv care simulează contracțiile unui travaliu.

Plin de emoții și fără să arate vreo reacție la durerea aparatului care simulează contracțiile, chef Sorin Gonțea a vorbit despre experiența sa cu sindromul Cluster, cel care l-a învățat să suporte niveluri mari de durere.

"Sorin a trecut prin sindromul Cluster. Este ceva ce apare și la fel cum apare și dispare. Este vorba despre o durere foarte, foarte accentuată de cap și este echivalată, ca și intensitate și nivel de durere cu amputarea pe viu", a spus Daiana Anghel, soția sa.

Sindromul Cluster, cunoscut și sub numele de cefalee Cluster, este o formă rară și extrem de dureroasă de cefalee. Este caracterizată prin episoade recurente de dureri de cap extrem de severe, care sunt adesea descrise ca fiind una dintre cele mai dureroase dureri pe care le poate suporta o persoană.

Durerea asociată cu sindromul Cluster este extrem de intensă și poate fi descrisă ca o durere ascuțită, pătrunzătoare sau arzătoare în jurul unui ochi sau pe o parte a capului. Aceasta poate fi atât de severă încât uneori este denumită "cefalee suicid" din cauza intensității sale.

Persoanele care suferă de sindromul Cluster trec prin episoade de dureri de cap, care pot dura săptămâni sau luni. Aceste episoade sunt urmate de perioade de remisie, în care durerea dispare complet.

"Nu există tratament, nu există calmante care să oprească durerea, nu există absolut nimic. Și trebuie să înveți să fii prieten cu durerea, n-ai încotro. Cumva se manifestă la bărbații între 30 și 40 de ani, apare de niciunde, la fel cum apare, și dispare și este o inflamare a nervului trigemen, de fapt.

Problema e că durerea asta, în cele 3 luni când apar, atât durează crizele. Și din aceste 3 luni, luna de mijloc este la apogeu. Ai 14, 15, 16 crize de genul ăsta de dureri de cap.

Nu dormi, nu poți să dormi deloc. În momentul în care încerci să adormi vine următoarea criză. Pleacă una, vine alta și vin așa, în lanț.

E durere ciorchine, așa se numește sindromul Cluster. E ceva rău!

A dispărut, dar am trecut prin niște dureri cumplite. Luni de zile nu dormi, plângi de neputință. E atât de puternică durerea încât te simți neputincios", a dezvăluit Chef Sorin Gonțea, în cadrul emisiunii Power Couple.

În afară de durere, sindromul Cluster poate fi însoțit de simptome suplimentare, cum ar fi lacrimarea ochiului, înroșirea ochiului, congestia nazală, transpirația facială și agitația.

Sindromul Cluster este o afecțiune medicală gravă, iar persoanele care suferă de această boală pot avea nevoie de suport medical și psihologic pentru a gestiona durerea și impactul asupra calității vieții lor.

Chef Sorin Gonțea a făcut infarct

Asta nu e tot, pentru că chef Sorin Gonțea a mai trecut printr-o mare cumpănă în anul 2020, atunci când a suferit un infarct.

"So a făcut un infarct azi dimineață și este internat în spital, mâine urmează să-i facă toate analizele. Acum este stabil, este ok…Vă rog să aveți răbdare câteva zile, până când voi ști că totul este ok și că o să se întoarcă acasă și ne liniștim'", scris soția sa la acea vreme.

Sorin Gonțea este un bucătar renumit în România, iar de-a lungul carierei sale a făcut meniul pentru multe restaurante celebre din București, dar și din alte orașe din țară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel