Simptomele intoxicației cu mercur, explicate de medicul Radu Țincu
22 iun 2021, 17:31

Ghețar  FOTO: pixabay
Medicul toxicolog Radu Țincu a explicat care sunt principalele simptome ale intoxicației cu mercur.

Medicul Radu Ţincu, specialist în Toxicologie la Spitalul Floreasca din București, susține că principalele simptome ale intoxicației cu mercur apar la nivelul creierului. Explicația vine în contextul informațiilor legate de ghețarii contaminați cu mercur din Groenlanda care, la topire, cresc de 15 ori concentrația substanței în apă.

”Forma de mercur care se acumulează la nivelul corpului este metil-mercurul. El se acumulează la nivel creierului. Simptomatologia este una neuro-cognitivă, pornind de la o stare de oboseală, incapacitate de concentrare, afectarea memoriei, afectarea atenției, irascibilitate, insomnie, apariţia unor furnicături la nivelul membrelor superioare şi inferioare”, a afirmat medicul Radu Țincu.

Antena 3 precizează că nivelul de mercur care se regăseşte în mod normal în natură este de 10 nanograme la un litru, iar măsurătorile din Groenlanda - făcute în anii 2021, 2015 și 2018 - arată că apa provenită din gheţari avea o concentrație de 150 de nanograme pe litru, potrivit Antena 3.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?