Sfaturi pentru a mânca în siguranță la restaurant

Servitul mesei în oraș este una dintre cele mai comune plăceri. De cele mai multe ori, însă, nu ne gândim și ce ar trebui să facem pentru a avea sigurnața că ieșirea la restaurant nu devine un pericol pentru sănătatea noastră.

A lua masa la un restaurant înseamnă totdată a nu avea control asupra siguranței alimentelor sau a condițiilor în care sunt preparate. De aceea este important să ne luăm câteva măsuri de precauție care sporesc șansele unei ieșiri reușite. Este foarte important să verificați scorul unui restaurant la site-ul departamentului de sănătate, întrebați departamentul de sănătate pentru o copie a raportului sau căutați-l când ajungeți la restaurant. 

Bucătarul și bucătăria spun totul despre siguranța alimentară 

Un aspect important este verificarea certificatului care atestă că bucătarii au finalizat pregătirea pentru siguranța alimentară. O instruire adecvată în materie de siguranță alimentară poate ajuta la îmbunătățirea practicilor care reduc șansele de răspândire a germenilor și a bolilor alimentare. Iar în privința bucătăriei, ar fi extraordinar să nu fie departe de privirile clientului. Dacă aveți posibilitatea, asigurați-vă că muncitorii folosesc mănuși sau ustensile pentru a manipula alimentele

Comandați mâncare bine gătită

Anumite alimente, inclusiv carne de pasăre și pește, trebuie să fie gătite la o temperatură suficient de ridicată pentru a ucide germenii nocivi care ar putea fi prezenți. Dacă vi se servește carne nefăcută suficient, fructe de mare sau ouă, trimiteți-le înapoi pentru a fi bine gătite.

Ferițivă de mâncarea servită călduță. Mâncarea rece trebuie servită la rece, iar alimentele fierbinți trebuie servite fierbinți. Dacă selectați alimente dintr-un bufet sau salată, asigurați-vă că mâncarea fierbinte este în aburi, iar mâncarea rece este răcită. Germenii care provoacă intoxicații cu alimente cresc rapid când alimentele se află în zona periculoasă, între 40˚F și 140F˚.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel