Senzația de arsură în piept: ce o cauzează. Care sunt metodele preventive. Când să căutați asistență medicală urgentă

senzatia de arsura in piept foto:freepik@louis h.
Senzațiile de arsură în piept pot fi cauzate de o varietate de condiții, unele mai grave decât altele. Este important să înțelegem când acest simptom ar putea fi o urgență medicală și să căutăm imediat asistență medicală adecvată dacă este necesar. 

Orice senzație de arsură sau disconfort în piept poate ridica semne de întrebare cu privire la sănătatea noastră. De la arsuri stomacale și anxietate până la afecțiuni mai grave precum atacul de cord, pericardita și pneumonie, există o gamă largă de condiții care pot cauza senzații de arsură în piept. 

Vezi și: Cum trebuie să respirăm când avem un atac de panică. Dr. Gilda Popescu: Ameliorează simptomele

Ce este o senzație de arsură în piept?

O senzație de arsură sau disconfort în piept poate apărea brusc și poate varia de la ușoară la severă. Aceasta poate fi localizată în centrul pieptului sau poate iradia în alte zone, cum ar fi gâtul, spatele, mandibula sau brațele. Uneori, senzația de arsură este însoțită de alți simptome, cum ar fi greața, dificultățile de respirație, transpirația excesivă sau senzația de leșin.

Când să căutați asistență medicală urgentă

Dacă experimentați senzații de arsură în piept împreună cu următoarele simptome, căutați imediat ajutor medical de urgență:

- Durere sub formă de strângere, presiune sau senzație de greutate în mijlocul sau pe partea stângă a pieptului

- Durere care se extinde în brațe, spate, gât, maxilar sau stomac

- Dificultăți de respirație sau respirație șuierătoare

- Grețuri sau vărsături

- Amorțeală sau slăbiciune în brațe, gât, spate sau stomac

- Transpirație excesivă sau frisoane

- Bătăi neregulate sau rapide ale inimii

- Leșin sau senzație de leșin iminent

Cauzele senzațiilor de arsură în piept

Există o serie de condiții care pot provoca senzații de arsură în piept. Printre cele mai comune se numără:

- Arsurile stomacale și refluxul acid: Acidul gastric care se întoarce în esofag poate provoca senzații de arsură în piept.

- Anxietatea și atacurile de panică: Anxietatea și atacurile de panică pot declanșa senzații de arsură în piept, care pot fi însoțite de alte simptome, precum respirație rapidă, palpitații și transpirație excesivă

- Ulcerul gastric: Ulcerul gastric este o rană deschisă care apare în mucoasa stomacului, cauzată de deteriorarea acesteia.

- Atacul de cord: Atacul de cord poate provoca durere sau disconfort în piept, care poate fi confundat uneori cu arsurile stomacale sau alte afecțiuni.

- Pericardita: Pericardita este inflamația sacului subțire, care înconjoară inima, cunoscut sub numele de pericard. Această inflamație poate provoca senzații de arsură sau disconfort în piept.

- Pneumonia: Pneumonia este o infecție a plămânilor, care poate provoca senzații de arsură în piept, împreună cu alte simptome cum ar fi tusea, febra și dificultățile de respirație.

Vezi și: Cât trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Este foarte important! Acesta e secretul!

Prin monitorizarea simptomelor și prin consultarea medicului în mod regulat, putem identifica și trata problemele de sănătate în stadii incipiente, reducând riscul de complicații grave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Monoxidul de carbon – un gaz extrem de nociv pentru sănătate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel