Semnul care îți indică un nivel ridicat de colesterol, dezvăluit. La ce să fii atent la degetele de la picioare. Netratat duce la AVC, atac de cord sau cheaguri de sânge

semnul care iti indica un nivel ridicat de colesterol - FOTO: Freepik@brgfx
Semnul care îți indică un nivel ridicat de colesterol a fost dezvăluit de medici. Trebuie să fii atent atunci când mergi. 

Semnul are îți indică un nivel ridicat de colesterol a fost dezvăluit de medici. Trebuie să fii atent la degetele de la picioare. Dr. Sami Firoozi a dezvăluit cum îți pot arăta degetele de la picioare dacă ai colesterolul ridicat.

Cardiologul de pe Harley Street spune că acest simptom este cauzat de arterele grase. Este o afecțiune care afectează aproximativ 60% dintre adulți.

Colesterolul ridicat, afecțiune fără semne evidente

Dar milioane de oameni nu știu deloc că au colesterolul ridicat. Deși de multe ori nu există simptome evidente, există un semn de avertizare la care trebuie să fiți atenți - și acesta are legătură cu degetele de la picioare.

Colesterolul ridicat, care apare atunci când sângele dumneavoastră conține o cantitate prea mare de substanță grasă numită colesterol, poate provoca așa-numita boală arterială periferică.

Dr. Sami Firoozi, cardiolog consultant la Clinica Harley Street, a declarat că boala arterială periferică poate face ca unghiile de la picioare să fie fragile sau să crească încet, potrivit Daily Mail. 

Boala arterială periferică afectează arterele. Se acumulează plăci de grăsime, numită ateroscleroză, care limitează fluxul sanguin către picioare.

Cunoscută și sub numele de boală vasculară periferică boala arterială periferică poate duce la o circulație deficitară a unghiilor de la picioare - ceea ce înseamnă că nu există suficient oxigen sau nutrienți pentru a încuraja creșterea unghiilor.

În timp ce boala poate apărea în orice vas de sânge, Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA spun că este cel mai frecventă la nivelul picioarelor.

Alte simptome ale bolii arteriale periferice care trebuie urmărite includ pierderea părului de pe picioare. picioare amorțite sau slabe, răni deschise care nu se vindecă și piele lucioasă, potrivit NHS.

De asemenea, pielea dumneavoastră își poate schimba ușor culoarea, devenind mai palidă decât de obicei, dar acest lucru poate fi mai greu de observat pe pielea brună sau neagră.

Vezi și: Cum afectează saliva gustul mâncării. Care este rolul acesteia. Cum se schimbă pe parcursul unei zile

Colesterolul, esențial pentru funcționarea organismului

Colesterolul este vital pentru funcționarea normală a organismului, inclusiv pentru construirea celulelor și producerea de hormoni, cum ar fi estrogenul și testosteronul.

Dar un nivel prea ridicat de colesterol poate bloca vasele de sânge, crescând riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și cheaguri de sânge.

Nivelurile ridicate sunt cauzate în principal de consumul de alimente grase, de lipsa de exerciții fizice suficiente, de excesul de greutate, de fumat și de consumul de alcool, dar pot fi și de origine familială.

Afecțiunea în sine nu are simptome și poate fi detectată doar prin efectuarea unui test de sânge.Colesterolul este produs în ficat și este transportat în sânge prin proteine, fiind împărțit în linii mari în două tipuri.

Lipoproteinele cu densitate mare (HDL) transportă colesterolul din celule către ficat, unde este descompus sau eliminat ca deșeu. Acesta este numit "colesterol bun".

"Colesterolul rău", lipoproteina cu densitate scăzută (LDL), transportă colesterolul către celule, iar cantitățile excesive se acumulează apoi în pereții arterelor.

Vezi și: De ce să nu folosești apa când e furtună. Pericolul uriaș care te paște. Ce poți să pățești

Alimentele care cresc nivelul de colesterol

O dietă bogată în grăsimi animale, cum ar fi untul, carnea procesată, cum ar fi șunca și uleiul de cocos, poate crește colesterolul rău.

Statinele, un grup de medicamente care pot reduce LDL, reprezintă una dintre principalele metode de tratare a colesterolului ridicat și se estimează că 7-8 milioane de persoane din Marea Britanie le iau, iar în SUA 35 de milioane.

Dar NHS spune că și modificarea stilului de viață poate contribui la scăderea acestuia, cum ar fi consumul de alimente mai puțin grase, mai multă mișcare, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool.

Vezi și: Aparatul dentar la copii, indicații. Anca Mantu: Suptul degetului antrenează creșterea oaselor și a dinților spre anterior

Ce sunt statinele

Statinele sunt un grup de medicamente care pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol din sânge al lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL).

Un nivel ridicat de colesterol LDL este potențial periculos, deoarece poate duce la întărirea și îngustarea arterelor, un factor-cheie în bolile cardiovasculare, cea mai mare cauză de mortalitate în Regatul Unit.

Cercetările au sugerat că aproximativ una din 50 de persoane care iau statine timp de cinci ani va evita un eveniment grav, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, ca rezultat.

Unele persoane susțin că efectele secundare ale statinelor, care pot include dureri de cap, dureri musculare și greață, iar statinele pot crește, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet de tip 2, hepatită, pancreatită și probleme de vedere sau pierderi de memorie, nu merită beneficiile potențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel