Prediabetul este un semnal de...
Cancerul se referă la oricare dintre numeroasele boli caracterizate prin dezvoltarea unor celule anormale care se divid în mod necontrolat și care au capacitatea de a se infiltra și de a distruge țesuturile normale ale organismului. Cancerul are adesea capacitatea de a se răspândi în tot corpul.
Cancerul este a doua cauză principală de deces în lume. Dar ratele de supraviețuire se îmbunătățesc pentru multe tipuri de cancer, datorită îmbunătățirilor în ceea ce privește depistarea, tratamentul și prevenirea cancerului.
Navigarea pe internet pentru a ne diagnostica problema, chiar înainte de a vizita un medic, este o regulă generală pentru mulți. Ne oferă încrederea necesară pentru a vorbi în fața medicului și, de asemenea, ne ajută să ne explicăm mai bine simptomele.
Cu toate acestea, vom fi cu toții de acord, internetul are un singur răspuns fix pentru mai multe simptome, cancerul. Și, ajungem să ne diagnosticăm singuri, sunt șanse mari să blestem Internetul și să spunem: „motorul de căutare este nebun”. De aceea, cel mai bine este să mergem la medic.
Cancerul este cauzat de modificări (mutații) ale ADN-ului din celule. ADN-ul din interiorul unei celule este împachetat într-un număr mare de gene individuale, fiecare dintre acestea conținând un set de instrucțiuni care îi spun celulei ce funcții să îndeplinească, precum și cum să crească și să se dividă.
Erori în instrucțiuni pot face ca celula să își întrerupă funcția normală și pot permite ca o celulă să devină canceroasă.
Mutațiile genetice cu care te naști și cele pe care le dobândești de-a lungul vieții conlucrează pentru a provoca cancer.
De exemplu, dacă ați moștenit o mutație genetică care vă predispune la cancer, asta nu înseamnă că sunteți sigur că veți avea cancer. În schimb, este posibil să aveți nevoie de una sau mai multe alte mutații genetice pentru a provoca cancer. Mutația genetică moștenită ar putea să vă facă mai predispus decât alte persoane să dezvoltați cancer atunci când sunteți expus la o anumită substanță cancerigenă.
Nu este clar câte mutații trebuie să se acumuleze pentru a se forma cancerul. Este probabil ca acest lucru să varieze în funcție de tipurile de cancer.
Dr. Mandeep S Malhotra, specialist în cancerul cap-gât-sân, la Fortis Flt. Spitalul Lt. Rajan Dhall, enumeră trei semne de avertizare ale cancerului de sân pe care nu trebuie să le ignorați.
Nodul sau secreție la sân
Orice masă sau nodul simțit la sân sau orice scurgere din mamelon trebuie evaluată pentru a exclude cancerul de sân. Cancerul de sân este principala cauză de deces la femei și semnele timpurii nu trebuie ignorate.
Există o modalitate simplă de a verifica nodul sau secreția de la sân prin simțirea acestuia.
Trebuie să-ți miști mâna pe sân de jos în sus pentru a simți orice nod. Secreția putea fi observată cu ușurință, substanța asemănătoare apei curgând din mamelon.
Modificări ale pielii sânilor
Orice schimbare de culoare sau gropiță în pielea sânului poate fi semne de avertizare ale cancerului de sân. Trebuie să-ți cunoști mai bine corpul și să ai grijă de el. Petele albe mici sau decolorarea sau culoarea închisă a sânului trebuie luate în serios.
O dată pe lună, trebuie să fii atent la sănătatea sânilor tăi și să-l verifici în mod regulat.
Dacă sunt antecedente de cancer de sân în familia dumneavoastră, trebuie să aveți grijă de sân în mod corespunzător pentru a evita să aveți probleme.
Inversarea mamelonului
Un mamelon inversat nu trebuie ignorat. Cancerul de sân în India este diferit de Occident.
Aici afectează femeile mai tinere și mai mult de jumătate dintre ele sunt prezente în stadii avansate. Vârsta mijlocie este una dintre cele mai importante faze ale vieții unei femei, atât ca partener de viață, cât și ca mamă.
Astfel de femei productive și importante se încurcă acum cu această amenințare crescândă a cancerului de sân. Prin urmare, este important să acordați atenție acestor semne cel mai devreme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...