Se dublează cazurile de insuficiență cardiacă pe glob

Inima
Numărul pacienților cu insuficiență cardiacă la nivel mondial aproape s-a dublat de la 33,5 milioane în 1990 la 64,3 milioane în 2017, arată o informare a Societății Europene de Cardiologie.

Un studiu publicat într-un jurnal al Societății Europene de Cardiologie arată că numărul oamenilor care suferă de insuficiență cardiacă la nivel mondial aproape s-a dublat de la 33,5 milioane în 1990 la 64,3 milioane în 2017. Analiza a folosit date din Studiul Global Burden of Disease pentru a examina povara și cauzele insuficienței cardiace din 1990 până în 2017 în 195 de țări și teritorii.

Studiul a relevat diferențe majore între regiunile lumii. Cercetătorii au folosit indicele socio-demografic (SDI) pentru a clasifica cele 195 de țări și teritorii în cinci grupe în funcție de statutul de dezvoltare: scăzut, mediu-mediu, mediu, mediu-înalt și înalt SDI. Între 1990 și 2017, rata de prevalență standardizată în funcție de vârstă a insuficienței cardiace a scăzut cu 20,3% în țările SDI ridicate, dar a crescut în țările SDI scăzute, medii mici și medii. Autorii au spus că creșterea ratei de prevalență a insuficienței cardiace în țările SDI scăzute, mijlocii și medii „este determinată de un val de factori de risc precum hipertensiunea, diabetul zaharat, obezitatea, fumatul și alte stiluri de viață nesănătoase”. Aproape jumătate din creșterea globală a numărului de pacienți cu insuficiență cardiacă în perioada 1990-2017 a fost în China (29,9%) și India (16,6%), se arată într-un comunicat al Societății Europene de Cardiologie.

Autorii studiului au declarat: ”În țările cu venituri mici și medii, respectarea comportamentelor sănătoase ale stilului de viață, inclusiv dietele sănătoase, activitatea fizică și renunțarea la fumat a fost destul de slabă. (...) Pentru aceste țări sunt necesare urgent strategii mai direcționate care vizează modificarea mai multor factori de risc și îmbunătățirea disponibilității și accesibilității asistenței medicale pentru insuficiența cardiacă”.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel