O substanță chimică nou identificată...
Schimbările de vedere, semn subtil al demenței. Semnele timpurii ale demenței pot apărea în ochii dumneavoastră înainte ca problemele de memorie să devină evidente. Potrivit unui oftalmolog, ochii tăi ar putea fi o fereastră către o serie întreagă de afecțiuni de sănătate, inclusiv către demență.
Problemele de memorie, în special amintirea evenimentelor recente, sunt, de obicei, cel mai timpuriu semn de alertă pentru demență. Cu toate acestea, un oftalmolog a împărtășit faptul că ochii tăi ar putea deține indicii chiar înainte ca problemele de memorie să devină evidente.
Cercetările sugerează că problemele de vedere pot fi unul dintre ”primele” semne ale demenței, potrivit Express. De exemplu, un studiu realizat de UCSF Weill Institute for Neurosciences a constatat că scanările retinei pot detecta modificări esențiale ale vaselor de sânge care pot reprezenta un semn timpuriu al bolii Alzheimer.
Potrivit doctorului Jørgensen, următoarele simptome ar putea trage un semnal de alarmă din timp:
- Modificări ale vederii: Persoanele cu demență pot avea dificultăți în ceea ce privește percepția vizuală, inclusiv dificultăți în judecarea distanțelor sau în identificarea culorilor și a contrastelor.
- Dificultăți de citire sau de scriere: Demența poate duce la probleme de înțelegere a cititului, de scriere coerentă sau de înțelegere a simbolurilor și numerelor
- Halucinații vizuale: Unele persoane cu demență pot avea halucinații vizuale (văd lucruri care nu sunt prezente)
- Memoria vizuală afectată: Rememorarea fețelor, a locurilor sau a obiectelor poate deveni dificilă pentru persoanele cu demență.
Vezi și: Semnul cancerului de stomac pe care îl observi după ce ai mâncat. Este considerat steagul roșu
În timp ce schimbările de vedere ar putea fi primele semne de avertizare, acestea nu apar întotdeauna primele. Medicul a împărtășit că debutul acestor simptome poate varia de la o persoană la alta.
”În unele cazuri, aceste semne pot fi subtile și pot să nu fie imediat recognoscibile. Cu toate acestea, în alte cazuri, ele pot deveni suficient de vizibile pentru a provoca investigații suplimentare", a spus medicul.
Odată ce începeți să vă confruntați cu orice schimbări sau probleme cu vederea, este important să solicitați ajutor medical.
”Dacă observați orice semn de avertizare la nivelul ochilor, este esențial să luați măsuri imediate și să vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie”, a declarat Dr. Jørgensen.
Vizitele regulate la opticianul dumneavoastră sunt la fel de importante, deoarece expertul ar putea detecta schimbări potențial dăunătoare chiar înainte de apariția simptomelor.
În plus, testele oftalmologice regulate ar putea ajuta la reducerea riscului de a suferi de această afecțiune care îți răpește mintea, a declarat anterior dr. Allon Barsam, chirurg consultant și partener fondator la OCL Vision.
Demența este un termen utilizat pentru a descrie un grup de simptome care afectează memoria, gândirea și abilitățile sociale. La persoanele care suferă de demență, simptomele interferează cu viața lor de zi cu zi. Demența nu este o boală specifică. Mai multe boli pot provoca demență.
Demența implică, în general, pierderea memoriei. Aceasta este adesea unul dintre primele simptome ale afecțiunii. Dar faptul că aveți pierderi de memorie nu înseamnă că aveți demență. Pierderea memoriei poate avea cauze diferite.
Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței la adulții în vârstă, dar există și alte cauze de demență. În funcție de cauză, unele simptome de demență ar putea fi reversibile, potrivit Mayo Clinic.
Simptomele demenței variază în funcție de cauză. Simptomele comune includ:
Modificări cognitive
- Pierderea memoriei, care este, de obicei, observată de către altcineva.
- Probleme de comunicare sau de găsire a cuvintelor.
- Probleme cu abilitățile vizuale și spațiale, cum ar fi rătăcirea în timp ce conduceți.
- Probleme cu raționamentul sau cu rezolvarea problemelor.
- Dificultăți în îndeplinirea unor sarcini complexe.
- Probleme cu planificarea și organizarea.
- Slaba coordonare și control al mișcărilor.
- Confuzie și dezorientare.
Modificări psihologice
- Modificări de personalitate.
- Depresie.
- Anxietate.
- Agitație.
- Comportament inadecvat.
- Ființă suspicioasă, cunoscută sub numele de paranoia.
- Vederea unor lucruri care nu sunt acolo, cunoscute sub numele de halucinații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...