Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Da, anotimpurile pot afecta tensiunea arterială. Unii oameni cu hipertensiune arterială la limită au valori mai mari în timpul iernii. Iar presiunea poate deveni suficient de mare pentru a avea nevoie de medicamente, ca să o poată ține sub control. Ei ar putea fi nevoiți să reducă doza de medicamente atunci când vine primăvara sau chiar să înceteze să ia medicamentul, odată ce vara vine.
Teoria principală despre tensiunea arterială mai mare pe vreme mai rece este legată de tensiunea din artere. Când corpul nostru se răcește, vasele de sânge se blochează pentru a menține căldura. Acest lucru crește tensiunea arterială la unii oameni.
Dar alți factori ar putea determina creșterea tensiunii arteriale de iarnă. De exemplu:
Creștere sezonieră în greutate. În timpul iernii, mai ales în preajma sărbătorilor, oamenii mănâncă adesea mai mult și fac mai puține exerciții, ceea ce duce la câteva kilograme în plus. Chiar și câștigurile mici pot determina creșterea tensiunii arteriale.
Prea multă sare în dietă. Acest lucru crește și tensiunea arterială. Este mai probabil să stai în casă mai mult timp în timpul iernii, ceea ce poate provoca pofta de alimente sărate și satisfăcătoare. Faceți efort să vă aprovizionați cu gustări mai sănătoase și să evitați alimentele procesate cu conținut ridicat de sare.
Există însă și alți factpri de risc pentru hipertensiune.
Chiar de la probleme precum diabetul până la probleme legate de stilul de viață, cum ar fi absența activității fizice, există mulți factori de risc pentru hipertensiune arterială.
- O persoană care este obeză are nevoie de sânge suplimentar pentru a transporta oxigen la inimă. Când fluxul sanguin crește, adaugă mai multă presiune pe pereții arterelor.
- Fumătorii trebuie să fie atenți, deoarece substanțele chimice toxice din tutun dăunează căptușelii pereților arteriali, care îngustează pereții. Acest lucru duce la un risc crescut de accident vascular cerebral sau atac de cord.
- Dacă strămoșii tăi aveau hipertensiune arterială, s-ar putea să descoperi că o ai din cauza geneticii tale.
- Consumul excesiv de sodiu sau alimente sărate poate provoca creșterea tensiunii arteriale.
- Consumul chiar și a unui pahar de băutură pe zi de către femei și a peste 2 pahare de către bărbați poate crește tensiunea arterială.
- Stresul din cauza muncii sau a vieții personale se adaugă, de asemenea, la risc.
Indiferent dacă vă confruntați sau nu cu unii dintre acești factori de risc, trebuie să știți că riscul de hipertensiune arterială este unul cu care se confruntă atât copiii, cât și adulții. Dacă bănuiți că ați avut hipertensiune arterială, trebuie să vă consultați cel mai devreme medicul generalist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...