La granița dintre știință și miracol,...
Angina pectorală se manifestă ca o criză dureroasă la nivelul toracelui din cauza scăderii nivelului de oxigen. Aceasta este determinată de anumiți factori declanșatori sau din cauza unor boli cardiovasculare.
Specialiștii spun că angina pectorală apare în urma scăderii fluxului de sânge la nivelul inimii și poate fi un simptom al bolii coronariene. În urma acestui fenomen va scădea aportul de oxigen la creier, iar unele dintre complicațiile posibile sunt atacul vascular cerebral și infarctul miocardic.
Factorii declanșatori ai crizei sunt: stresul, emoțiile puternice, efortul excesiv, frigul, iar o parte din factorii de risc sunt reprezentați de diabet, fumat, hipertensiune arterială și obezitate. Angina pectorală care apare în urma efortului se numește angină pectorală stabilă și este mult mai ușor de ameliorat decât angina pectorală instabilă. Această formă a afecțiunii este o urgență medicală și poate da complicații grave.
Angina pectorală se manifestă cu senzație de presiune, durere la nivelul pieptului, care se răspândește și la braț, stare de frică și tensiune, dispnee (respirație îngreunată), transpirații și amețeală.
Angina pectorală necesită ajutorul imediat de la medicului de specialitate, iar acest lucru se aplică mai ales la prima criză. Medicul cardiolog va stabili tratamentul corespunzător, în funcție de forma de angina și de cauza acesteia.
Dacă ești acasă, până la sosirea medicului se poate recurge la o serie de ceaiuri medicinale recomandate de fitoterapeutul Ovidiu Bujor în cartea "Plante medicinale și aromatice de la A la Z". Acesta ne oferă două variante de infuzii eficiente:
1. Infuzie din o lingură de amestec la o cană de apă din următoarele plante:
-30 g de talpa gâștii;
-20 g de coada șoricelului;
-20 g de coada racului;
-10 g de flori de lumânărică;
-20 g de rădăcină de valeriană.
2. Infuzie din o lingură de amestec la o cană de apă din următoarele plante:
-50 g de flori de tei;
-10 g de flori de păducel;
-10 g de flori de soc;
-10 g de fructe de fenicul;
-20 g de rădăcină de valeriană.
Vezi și: Valeriana, planta MINUNE. Benefică mai ales pentru FEMEI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La granița dintre știință și miracol,...
Regatul Unit dă undă verde pentru un...
Noua descoperire care ar putea pune capăt rușinii tăcute a...
Ziua Naţională a Transplantului. Un...
"Cancerul nu doar slăbește trupul, ci îți fură voința de a trăi"....
Durere, balonare, infertilitate - și...
Meditația îți poate salva viața? Un...
Un studiu, ce va fi publicat până în...