O linguriță dintr-un condiment reduce tensiunea arterială. Mare atenție la cum îl consumi

sarea - FOTO: Freepik@wirestock_creators
O linguriță dintr-un condiment reduce tensiunea arterială. Efectele sunt majore. Trebuie doar să fii atent la cum îl consumi.

O linguriță dintr-un condiment reduce tensiunea arterială. O anumită cantitate din acest mineral este necesară în fiecare zi pentru a ajuta organismul să funcționeze corect. Cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială, aceasta înseamnă că inima trebuie să lucreze mai mult decât de obicei pentru a pompa sângele în tot corpul.

În timp, acest lucru exercită o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge și a altor organe și poate duce la urgențe medicale, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Deși există mulți factori care pot crește tensiunea arterială, dieta este unul dintre principalii vinovați. Mai exact, se știe că un consum prea mare de sare provoacă hipertensiune arterială. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că sodiul - care se găsește în sare - face ca organismul să rețină apa, ceea ce pune presiune pe pereții vaselor de sânge.

Din acest motiv, mulți dintre noi sunt atenți la conținutul de sare, încercând în mod activ să nu adăugăm prea multă în mesele noastre.

Vezi și: Cancerul mortal pe care îl depistezi într-o fotografie. Semnul la care trebuie să fii atent

Care este cantitatea ideală de sare pe care trebuie să o consumăm

Cu toate acestea, un expert a declarat că o anumită cantitate de sare pe zi este bună de consumat - și poate fi chiar benefică pentru organism. Farmacistul Abbas Kanani, de la farmacia online Chemist Click, a explicat modul în care sarea afectează tensiunea arterială

”Aceasta provoacă retenție de lichide, ceea ce mărește forța sângelui care împinge împotriva pereților arterelor, provocând hipertensiune arterială”. El a sfătuit să se consume doar o linguriță de sare pe zi.

Consumul zilnic de sare recomandat pentru adulți este de cel mult șase grame de sare pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ o linguriță rasă. ”Corpul dumneavoastră are nevoie de o cantitate mică de sodiu pentru a funcționa corect.

Acesta ajută la conducerea impulsurilor nervoase, la contracția și relaxarea mușchilor și la menținerea echilibrului adecvat de apă și minerale”, a spus Abbas Kanani, potrivit Express.

Deși poate părea ușor să te limitezi la o singură linguriță de sare pe zi, organismele de sănătate avertizează, de asemenea, că multe dintre alimentele pe care le consumăm pot conține cantități ascunse de sare și sodiu.

Vezi și: Ingredientul care nu are ce căuta în borcanul cu murături. Marea greșeală pe care ai făcut-o mereu

Ce trebuie să știm despre sodiu

”Sodiul poate fi înșelător! Să vă controlați sodiul înseamnă să verificați etichetele și să reduceți conservanții”, potrivit Asociației Americane a Inimii.

 Aceasta recomandă verificarea conținutului de sare la următoarele alimente:

- Alimentele procesate, cum ar fi pâinea, pizza, mezelurile, supele și gustările sărate.

- Alimentele naturale cu un conținut de sodiu mai mare decât media, inclusiv brânza și carnea de pasăre.

- Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală.

- Unele medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre legumele congelate sau conservate. Cristian Mărgărit: Își păstrează destul de bine proprietățile

Alte modalități de a reduce tensiunea arterială

Tensiunea arterială ridicată poate fi afectată și de cât de activ sunteți și de obiceiurile legate de stilul de viață, cum ar fi consumul de alcool și fumatul.

Abbas a împărtășit modalități de scădere a tensiunii arteriale.

”Menținerea activă cu o rutină regulată de exerciții fizice și o dietă sănătoasă și echilibrată. Consumul prea mare de alcool poate crește tensiunea arterială la niveluri nesănătoase, așa că ar trebui să limitați consumul de alcool sau să îl eliminați complet.

Fiecare țigară pe care o fumați provoacă o creștere temporară a tensiunii arteriale, deteriorând pereții vaselor de sânge”, a mai spus Abbas.

Hipertensiunea arterială, cum se manifestă

Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub denumirea de tensiune arterială crescută sau presiune arterială ridicată, este o afecțiune în care forța sângelui exercitată asupra pereților arterelor este mai mare decât nivelul normal.

Tensiunea arterială este măsurată în milimetri de mercur (mmHg) și este exprimată prin două cifre: tensiunea sistolică (cea mai mare cifră) și tensiunea diastolică (cea mai mică cifră). De obicei, tensiunea arterială normală este considerată a fi în jurul valorii de 120/80 mmHg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel