Sănătatea ochilor, ce să nu faci niciodată. Unele obiceiuri pot duce la orbire

sanatatea ochilor - FOTO: Freepik
Sănătatea ochilor depinde de mai mulți factori. Lucrurile simple cărora nu le acorzi atenție îți pot afecta vederea.

Sănătatea ochilor este esențială. Menținerea sănătății ochilor poate necesita mai mult decât un control anual la oftalmolog. Se spune că ochii sunt ferestrele sufletului. Nu știm dacă acest lucru este adevărat, dar ceea ce știm este că a avea ochi perfect sănătoși - vedere excelentă și ochi limpezi, fără durere sau alte simptome - sunt cruciale pentru sănătatea și bunăstarea ta.

Chiar și simplele gesturi, cum ar fi uitarea ochelarilor de soare într-o zi luminoasă sau dormitul cu machiar ochilor, pot pune probleme ochilor, în timp. Pentru a vă ajuta să vă mențineți vederea ascuțită, trebuie să fiți atenți la mai multe aspecte, potrivit Health.

Sănătatea ochilor afectată de lentilele de contact

Lentilele de contact păstrate pe timpul nopții, în timp ce dormiți, poate afecta sănătatea ochilor. Chiar și lentilele de contact care se pot folosi pe timp de noapte pot bloca oxigenul din cornee, ceea ce poate duce la infecții și ulcere corneene.

Vezi și: Oamenii, "niște bureți de vești proaste". Leca: Se îndreaptă spre dezastru. Nu știu ce o să se aleagă de noi, nu suntem făcuți să fim speriați, oamenii trăiesc pe speranța zilei de mâine

Sănătatea ochilor și controlul oftalmologic

Dacă săriți peste examenele oftalmologice vă poate afecta vederea. Este necesar să vă verificați vederea cel puțin o dată pe an. Examenul oftalmologic o dată pe an poate ajuta medicii oftalmologi să identifice probleme anormale, cum ar fi un vas de sânge rupt sau o tumoare pe care este mai puțin probabil să o detectați pe cont propriu.

Sănătatea ochilor influențată de produsele de machiaj

Specialiștii oftalmologi recomandă să nu aplicați dermatograful pe linia genelor inferioare. Acest lucru este riscant, deoarece machiajul se poate amesteca cu lacrimile tale, poate acoperi lentilele de contact cu particule și, la rândul său, poate transfera bacterii în ochi. Pentru a fi în siguranță, rămâneți să puneți dermatograful doar în afara liniei genelor.

Dacă adormiți machiate, produsele cosmetice pot bloca glandele glandele din jurul ochilor, crescând riscul de iritare a pielii.

Vezi și: Bronșiectazia, cauze și tratament. Medic: Poate fi tratată, dar nu poate fi vindecată

Sănătatea ochilor și produsele de igienă

Nu uitați să vă verificați produsele pe care le folosiți pentru igiena ochilor. Utilizarea soluțiilor de curățare, a lentilelor de contact sau a picăturilor de ochi după ce au expirat este cu siguranță mai puțin eficientă. Asigurați-vă întotdeauna că produsele dumneavoastră sunt încă utilizabile și acordați o atenție deosebită lentilelor de contact, care tind să se descompună datorită soluției sterile în care stau.

Picăturile de ochi care reduc roșeața fac ochii să pară normali prin micșorarea temporară a vaselor de sânge, dar există o problemă. Picăturile tind să aibă un efect de bumerang, ceea ce înseamnă că de fapt înrăutățesc roșeața pe termen lung.

Sănătatea ochilor menținută cu ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt necesari chiar și în timpul iernii. Soarele poate face daune chiar și în timpul iernii. Purtarea ochelarilor de soare pe tot parcursul anului pentru a preveni arsuri corneene, cancerul de piele pe pleoape, cataracta, și degenerescența maculară. Opteaza pentru nuante care blocheaza intre 99 si 100% din toate razele UVA si UVB.

Problemele oculare, când apar

Deși mulți oameni încep să dezvolte boli oculare la vârsta mijlocie, simptomele lor pot să nu apară decât mai târziu, când afecțiunea este mai avansată și mai greu de tratat. De fapt, unii oameni nu pot realiza că au o problemă de vedere, la toate până când medicul lor oftalmolog detectează în timpul unui screening de rutină sau un examen oftalmologic, care verifică retina, nervul optic, presiunea oculară.

Vezi și: Sânge de laborator, administrat în premieră unor pacienți. În prezent avem cele patru grupe cunoscute și una extrem de rară, sângele de aur

Sănătatea ochilor, semne ale unor probleme

În unele cazuri, simptomele anumitor boli oculare se pot suprapune cu altele. De exemplu, ochii apoși ar putea fi un semn de ochi roz (conjunctivită), alergii. De asemenea, sensibilitatea la lumină ar putea indica o cataractă, migrenă sau chalazion. Odihna ochilor ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor, dar, în general, dacă vă confruntați cu dureri severe sau de durată, ar trebui să sunați imediat la un medic.

Mai jos, unele dintre cele mai frecvente simptome ale bolilor oculare:

- Neclaritate

- Flash-uri de lumină

- Iritație

- Sensibilitatea la lumină

- Durere

- Pierderea vederii, mai notează Health.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel