Să nu ne neglijăm părinții! Dr Amin Zahra: ritmul accelerat al vieții ne face să îi punem în capătul listei noastre

Doctor, mască. Foto: Ashkan Forouzani / Unsplash
Medicul timișorean Amin Zahra spune că părinții de copii speciali sunt supereroi și că, din păcate, sunt foarte mulți copii abandonați în spitale, dar și mulți părinți internați în spitale, de sănătatea cărora nu se interesează nimeni.

Medicul ATI Amin Zahra de la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara a fost surprins de tăria și dragostea de care a dat dovadă tatăl unui tânăr de 29 de ani cu autism. 

“Zilele trecute am detubat un tânăr în vârstă de 29 de ani cu autism, după ce a stat mai multe zile în terapie intensivă, fiind pozitiv Covid. După ce a devenit stabil, am încercat să comunic cu el, însă a fost foarte greu. Tatăl băiatului mi-a zis că dezvoltarea cognitivă a băiatului este la nivelul vârstei de doi ani.

Vă spun sincer că m-am întrebat, cum au rezistat acești părinți atâția ani în condițiile în care eu nu am reușit să comunic cu el nici 5 minute.Vorbeam cu tatăl băiatului și îi explicam că s-ar putea să nu reziste detubat. Însă, m-a surprins plăcut pentru că era foarte informat. Știa tot despre intubație, substanțe, ventilatoare, citise cărți, doar pentru a fi foarte bine informat, pentru a putea ajuta băiatul.

Acești părinți de copii speciali sunt niște supereroi și merită tot respectul nostru pentru că nu le-a fost ușor de-a lungul timpului și totuși nu au renunțat. Din păcate, sunt foarte mulți copii abandonați, însă să știți că am văzut și foarte mulți părinți abandonați în spital, unde stau cu zilele, fără să sune cineva să întrebe de starea lor de sănătate”, notează acesta pe rețelele sociale.

Spre finalul mesajului său, medicul timișorean lansează un îndemn:

”Se întâmplă des să ne neglijăm părinții! Ritmul accelerat al vieții ne face să îi punem în capătul listei noastre, când noi, copiii, mereu am fost o prioritate pentru ei, iar iubirea și dedicarea lor încetează odată cu viața lor.Acum câteva luni, tatăl meu a avut un AVC. Eu sunt un om care vede moartea în fiecare zi și credeam că sunt puternic… Însă, când vezi omul tău drag în suferință ești terminat! Astăzi, este ziua lui și mă bucur că este bine și că încă se află lângă noi!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel