România, reprezentată în SUA la Congresul Profesioniștilor Româno-Americani. Mihai Dobra: Sudează oamenii care fac performanță în SUA

romania - FOTO: Freepik@iherphotography
EXCLUSIV
România va fi reprezentată la Washington, în cadrul celei de-a cincea Conferințe a Profesioniștilor Româno-Americani. Dr. Mihai Dobra, doctor în științe medicale, ne-a oferit mai multe detalii.

Organizarea celei de-a cincea Conferințe a Profesioniștilor Româno-Americani sub egida Forumului de Cercetare a Imigrației (IRF) în inima Washington DC reprezintă o inițiativă deosebită și semnificativă. Acest eveniment își propune să faciliteze schimbul de idei, abordări și experiențe între profesioniștii români-americani din domenii diverse, având ca scop principal promovarea contribuțiilor acestora atât în societatea gazdă, cât și în țara de origine.

Medicina românească, reprezentată în SUA

Dr. Mihai Adrian Dobra, doctor în științe medicale, medic primar urologie cu experiență în chirurgia oncologică urologică: tumori renale parenchimatoase, carcinom urotelial înalt, tumori vezicale, tumori testiculare și peniene, endourologie înaltă și joasă, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre evenimentul care va avea loc la Washington în perioada 15-16 decembrie.

”Va fi o conferință în care sunt invitați o multitudine de oameni de prim rang din zona de cercetare, a diplomației, inovației. Vor fi invitați români stabiliți în SUA care au ajuns să facă performanță. Evenimentul își propune să sudeze comunitatea și oamenii care s-au dezvoltat și care au ajuns să facă performanță în SUA și care au colaborare între România și Statele Unite ale Americii. 

Din păcate o să intru pe Zoom, pentru că nu ajung în Washington fizic.

Voi prezenta experiența mea, de o lună de zile, la Washington, la Virginia Hospital. Am avut o experiență timp de o lună de zile în SUA. Am avut norocul să lucrez cu prof. Mordkin Robert, unul din pionierii chirurgiei robotice și cercetării medicale”, a explicat dr. Mihai Adrian Dobra, doctor în științe medicale, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: Epidemia tăcută, ignorată și subdiagnostică, ce "se va rostogoli". Adrian Marinescu: O numim gaura neagră. Ajung târziu la medic, mor zilnic

Ambasadori, consilieri, prezenți în SUA

Vorbitorii invitați la conferință sunt personalități notabile, printre care se numără:

- Andrei Muraru - Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

- Viorel Ursu - Ambasadorul Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

- Sandra Pralong - Consilier de Stat al Președintelui României Klaus Iohannis, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor.

- Valentin Vătăjelu - Consilier de stat, coordonator național pentru aderarea României la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii (Visa Waiver).

- Dorian Branea - Reprezentant al Institutului Cultural Român.Raluca Negulescu-Balaci - Director executiv al Fundației UiPath.

- Dr. Mihai Adrian Dobra - Medic primar în Chirurgie Urologică la Institutul Clinic Fundeni, posesor al titlului de Doctor în Științe Medicale, Facultatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila", București.

Acești vorbitori acoperă o gamă diversă de domenii, inclusiv diplomație, cultură, medicină, tehnologie și afaceri sociale. Evenimentul reprezintă nu doar o oportunitate de dialog și schimb de idei între profesioniștii români-americani, ci și un cadru propice pentru consolidarea comunității și evidențierea contribuțiilor semnificative aduse de aceștia în societatea gazdă și în țara de origine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel