RO Vaccinare, despre David Popovici: A avut încredere în medicină, s-a vaccinat! Datorită vaccinului anti-COVID a rămas sănătos

David Popovici - FOTO: Facebook@David Popovici
David Popovici, campionul mondial la natație în proba de 200 metri liber, are încredere în medici.

David Popovici a cucerit o lumea întreagă datorită performanțelor sale remarcabile din ultimele zile. David Popovici a doborât record după record.

Înotătorul de doar 17 ani are încredere în medicină. 

”Bravo! David, ne mândrim cu tine! Dacă vă spunem că David a avut încredere în medicină, a ales să se vaccineze și nu a avut absolut nicio problemă de la vaccin, primim comentarii negative?

Da, campionul nostru s-a vaccinat împotriva COVID-19. Mulțumită vaccinului a rămas sănătos într-o perioadă dificilă, a putut să se antreneze normal și a putut să facă performanță.

Performanțele obținute sunt datorate miilor de ore de antrenament, talentului, disciplinei sportive și spiritului său de învingător. Felicitări, David! Felicitări, campionule! Sincere mulțumiri și aprecieri părinților!”, transmite Ro Vaccinare.

Vezi și: Pătlagina, planta călcată în picioare cu efecte terapeutice. Cum se folosește

Record după record 

David Popovici a câștigat, astăzi 22 iunie, a doua medalie de aur și la proba de 100 de metri la natație, la Mondialele de Natație de la Budapesta.  David Popovici a câștigat la 200 metri liber, s-a impus categoric și în finala probei de 100 metri.

Rezultatul este unic în istoria natației românești, Popovici devenind primul înotător romând care devine campion mondial în probe masculine de natație. În plus, el este și deținătorul recordurilor mondiale de juniori la ambele probe.

„Nu mă așteptam să câștig două medalii, dar am fost pozitiv tot timpul. Sunt mai mândru de ceea ce am realizat la 200 de metri. Acesta e doar începutul, mai am am un drum lung înainte”, a spus David Popovici în interviul de la marginea bazinului.

Vezi și: Ruptura de menisc, cauze și tratament. Este cea mai frecventă afecțiune a genunchiului

Înotul, sport sănătos

David Popovici a declarat pentru reporterul TVR faptul că înotul este un sport sănătos și încurajează orice copil să îl practice.

”Urmează o vară plină, un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Ce urmează în viitorul mult mai apropiat este un pic de pauză, un pic de reveneală și un pic de timp în care să reflectăm asupra tot ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare, asta mă face și mai optimist în legătură cu ce se poate întâmpla în viitorul apropiat, însă aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o formă bună... am fost, numai că nu știam și cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare.

Înotul este un sport foarte sănătos, și fotbalul este, la rândul lui, susțin absolut orice sport, absolut orice copil care vrea să se apuce de un sport. Sportul, cum am spus-o, este cel mai bun ambasador și o societate educată din punctul ăsta de vedere este o populație sănătoasă și gata să rezolve și alte probleme”, a spus David Popovici.

A descoperit înotul la 4 ani

Campionul mondial David Popovici și-a început aventura cu înotul la 4 ani, atunci când a fost diagnosticat cu scolioză de către medicul pediatru. Acesta le-a recomandat părinţilor să-l ducă la înot pentru a se vindeca. Acum David Popovici are 17 ani și este primul campion mondial al României la înot. 

Totuși, acest drum al succesului a fost destul de lung, cu multe antrenamente. Asta pentru că totul a început când Popovici era doar un micuț copil. Când avea patru ani, la recomandarea medicilor, micuţul David a ajuns la bazinul de la Lia Manoliu unde a fost iniţiat de antrenorii Bogdan Stroe şi Bogdan Manea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel