Restricțiile de Paște în București. Alin Stoica explică ce măsuri nu se aplică în noaptea de Înviere

Reguli pentru participarea la slujbe. Foto: BASILICA.RO
Prefectul Capitalei a explicat după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. În ședința se sâmbătă au fost prelungite măsurile sanitare la nivelul Capitalei, dar în Noaptea de Înviere restricțiile vor fi ridicate.

"În ședința de astăzi au fost prelungite măsurile pe care le știm cu toții și următoarele derogări: pentru următoarea vineri, 30 aprilie, programul operatorilor economici cu publicul va fi până la ora 20.00.

În noaptea de Înviere, circulația persoanelor va fi liberă, fără niciun fel de declarație pe propria răspundere, pentru a participa la slujbele specifice, pentru deplasarea spre și înspre lăcașurile de cult", a anunțat prefectul Capitalei.

Întrebat ce se va întâmpla dacă rata de infectare va scădea sub 4 la mia de locuitori, prefectul a explicat:

"Din fericire a scăzut deja la 3.94 la mia de locuitori, dar măsurile vor fi relaxate la 3.5. E previzibil că vom scădea și sub 3.5 în următoarea perioadă și atunci programul operatorilor economici, pe perioada de weekend, va fi până la 21.00 și circulația persoanelor va fi permisă până la 22.00", a declarat el, citează Antena 3.

Întrebat dacă se ia în calcul și o eventuală renunțare la masca de protecție, prefectul Alin Stoica a precizat că nu.

Metrorexul și STB-ul vor avea program normal în Noaptea de Înviere, iar în cazul în care vor apărea schimbări, ele vor fi anunțate din timp.

Restaurantele se vor deschide, treptat, la interior, dar după ce Capitala va scădea sub 3 infectări la mia de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel