Restaurante, terase: ce reguli vor trebui respectate atunci când se vor deschide

Restaurant
Restaurantele și terasele nu se vor deschide în prima fază a relaxării măsurilor de distanțare socială, dar cu siguranță atunci când se va face, vor fi reguli de respectat, a arătat Raed Arafat.

Relaxarea măsurilor atât de intens discutată ce va avea lor pe 15 mai nu va aduce și deschiderea restaurantelor și teraselor. În emisunea „Sinteza zilei” au fost prezentate o serie de măsuri pe care le vor respecta alte țări care au trecut deja la reeschiderea restaurantelor și teraselor, în imagini fiind prezentate inclusiv paravane transparente între mese. După modelul arătat deja de alte țări europene care încep să deschidă terasele, Raed Arafat a spus că urmează și în România și probabil se vor impune unele măsuri asemănătoare. „Se va ajunge și la astfel de măsuri, dar trebuie să aibă un pic de răbdare. Nu rămâne totul închis pe viață, deci se va ajunge, dar clar că vor fi reguli. Iar la restaureante, dacă vei deschide ceva, primul lucru pe care o să-l faci va fi să deschizi terasa, nu spațiul interior.

Iar la terasă vor fi reguli tot de distanțare. Mesele poate trebuie să fie cu limită de persoane, adică să știi că nu pui la o masă 20 de persoane care sunt toți unu lângă celălalt, sau unul în fața celuilalt. Aici se vor adapta, sunt convins că se vor adapta la asta. Terasele, normal că se vor deschide, mai ales că vine vara. Când se va ajunge acolo, se vor deschide înaintea spațiilor închise. Fără discuție”, a spus el la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel