Renunță la CIOCOLATĂ timp de o lună. Vei vedea 7 efecte INCREDIBILE asupra sănătății tale

Ciocolată
Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă nu consumi ciocolată timp de o lună.

Toată lumea iubește ciocolata și nu e de mirare, judecând după gustul ei bun, dulce, de care putem deveni cu ușurință dependenți.

Dar, chiar dacă ciocolata este delicioasă, unele variante ale acesteia pot avea efecte negative asupra sănătății noastre – după cum se dovedește, nu toată ciocolata este creată la fel. De exemplu, ciocolata neagră poate avea beneficii pentru sănătate atunci când este savurata cu moderație, dar alte tipuri, cum ar fi ciocolata albă și cu lapte, pot fi pline cu grăsimi și zahăr adăugat.

 „Pentru a obține beneficiile maxime pentru sănătate de la cacao, doriți să alegeți o ciocolată neagră cu 70% sau mai mult”, explică Danielle McAvoy și Registered Dietitian with Strong Home Gym. „Procentul de cacao vă spune și procentul de zahăr”, spune McAvoy. De exemplu, dacă o ciocolată este etichetată ca „50%”, înseamnă că este făcută din 50% cacao și 50% zahăr și lactate.

Dar chiar și ciocolata neagră sănătoasă poate fi consumată în exces.

Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la alimentul atât de îndrăgit.

1 Vei experimenta mai puține schimbări de dispoziție

Când tăiem ciocolata, tăiem și zahărul, care poate avea apoi un efect de echilibrare asupra stării noastre de spirit.

„Când elimini zahărul din dietă, scapi de una dintre principalele cauze ale schimbărilor de dispoziție și ale iritabilității”, explică Jay Cowin, nutriționist înregistrat și director de formulări la ASYSTEM. Cowin explică că zahărul este o toxină care poate epuiza energia, provocând totodată ravagii asupra nivelului de zahăr din sânge. „[Acest lucru] poate duce la schimbări de dispoziție, pofte și alte comportamente nesănătoase”, spune el.

2 Este posibil să slăbești

Dacă ai dificultăți să scapi de kilogramele în plus,  eliminarea ciocolatei din dietă, chiar dacă este doar pentru o lună, poate ajuta la reducerea caloriilor și a zahărului, ceea ce poate duce apoi la pierderea în greutate.

 „Deoarece zaharurile adăugate sunt adesea ascunse în alimente și băuturi, și mai ales în ciocolată, poate fi dificil să urmăriți cât de mult zahăr mâncați în fiecare zi”, spune Cowin. „Reducerea zaharurilor adăugate vă poate ajuta să pierdeți în greutate. și să-ți îmbunătățești sănătatea generală.”

3 Este posibil să ai mai puține arsuri la stomac

Potrivit cercetărilor, aproape o treime dintre americani pot experimenta reflux acid săptămânal. Când ne gândim la arsuri la stomac sau la refluxul acid, ne pot veni în minte imagini cu sos de roșii, alcool și prăjeli, dar știați că ciocolata este și ea de vină? „Ciocolata este un aliment acid și poate provoca sau agrava simptomele de arsuri la stomac sau de reflux acid”, spune McAvoy, „Cu cât ciocolata este mai dulce, cu atât poate fi un declanșator mai pturenic”.

4 S-ar putea să dormi mai bine

Dacă vă răsfățați cu ciocolată mai târziu în timpul zilei, este posibil să descoperiți că poate fi dificil să adormiți noaptea. Acest lucru se datorează faptului că ciocolata conține cofeină. McAvoy subliniază că cofeina este în regulă cu moderație, dar dacă sunteți o persoană care bea cafea dimineața, consumul de ciocolată după-amiaza sau seara vă poate perturba somnul. „Cofeina poate contribui și la anxietate, așa că reducerea cantității pe care o consumi te poate ajuta să te simți mai relaxat”, adaugă McAvoy.

5 Este posibil să ai o conștientizare crescută a emoțiilor

Evitând ciocolata timp de o lună, puteți dezvolta o conștientizare crescută a emoțiilor, care poate ajuta la îmbunătățirea alimentației conștiente. „Știu direct că consumul de ciocolată este o modalitate ușoară de a calma emoțiile incomode”, spune Sylvia Gonsahn-Bollie, medic dual-board certificat pentru obezitate și sănătate metabolică, antrenor personalizat de stil de viață și CEO al EmbraceYOU Weight & Wellness. „Când am renunțat la ciocolată timp de o lună, am fost forțată să „simt sentimentele mele”, adaugă ea, „Această conștientizare emoțională a ajutat la îmbunătățirea alimentației mele conștiente”.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Ce se întâmplă cu corpul tău, dacă mănânci o banană în fiecare zi. Efectul NEBĂNUIT asupra OCHILOR

Dr. Bollie a mai spus că a simțit „o conexiune și o claritate mai mare” atunci când nu folosea mâncarea pentru a-și „liniști” sentimentele. „Acesta este un model obișnuit pe care îl văd cu alți mâncători de emoții cu care lucrez în călătoria lor de greutate și de sănătate”, subliniază ea.

6 Reduci riscul de boală hepatică grasă non-alcoolică

Conform unui studiu, s-a descoperit că dietele bogate în zahăr vă pot expune la un risc mai mare de a dezvolta o boală hepatică non-grasă. Prin scăderea aportului de ciocolată puteți contribui la scăderea riscului de apariție a acestei boli, diminuând și riscul de diabet și obezitate pe parcurs.

7 Vei avea un risc mai mic de boli cardiovasculare

Într-un studiu realizat de JAMA Internal Medicine, s-a constatat că există o corelație directă între aportul mai mare de zahăr adăugat și riscul crescut de mortalitate prin BCV (boală cardiovasculară). Prin schimbarea obiceiului de ciocolată pentru alternative mai sănătoase, cum ar fi fructele și nucile, riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare poate fi redus.

Află detalii AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel