Remediu rapid pentru reflux acid: te scapă de arsurile la stomac

Remediul pentru reflux acid se poate amesteca într-un borcan. Foto: Pixabay
Refluxul acid se produce atunci când acidul din stomac ajunge în esofag pentru că sfincterul esofagian inferior nu s-a închis cum trebuie. Această afecțiune poate fi ameliorată de un remediu rapid:

La intrarea în stomac există o valvă, un inel de mușchi numit sfincter esofagian inferior. În mod normal, acesta se închide imediat ce alimentele trec prin el. Dar dacă sfincterul esofagian inferior nu se închide până la capăt sau dacă se deschide prea des, acidul produs de stomac se poate deplasa în esofag – adică veți avea reflux acid. Acesta poate provoca simptome precum un disconfort toracic și arsuri. Dacă simptomele de reflux acid apar mai mult de două ori pe săptămână, este posibil să aveți boală de reflux acid, cunoscută și sub numele de boală de reflux gastroesofagian. 

Dacă nu e vorba de goala de reflux gastroesofagian, pentru care trebuie să consultați un medic, ci doar de un episod de reflux acid, merită să încercați un remediu din oțet de mere cu bitter digestiv. 

Rețeta:

Uneori se pare că puțină oțet de mere-cidru face minuni în refluxul acid. Studii recente sugerează că acesta poate ajuta la reglarea zahărului din sânge și la creșterea unor bacterii intestinale bune

„Bitterul digestiv și oțetul de mere contribuie la stimularea sucurilor digestive din intestin, făcând sistemul digestiv să funcționeze mai eficient”, explică dr. Lipman, autor al cărții „How to Be Well”. 

Rețeta sa: Amestecați o linguriță de bitter digestiv și o lingură de oțet de mere într-un borcan cu de apă și sorbiți-l la masă.

„Aceste tincturi sunt un remediu pe termen scurt”, notează Lipman. Dacă problema este cronică, este important să căutați cauzele profunde. „Dieta și sănătatea intestinului sunt adesea la baza arsurilor la stomac, astfel încât corectarea intestinului și îndepărtarea alimentelor care provoacă inflamații și arsuri la stomac este de obicei cel mai bun mod de a se vindeca”, spune el.

Acest lucru poate fi la fel de simplu ca evitarea alimentelor care nu vă fac bine, care pot fi vinovații obișnuiți fiind roșiile, condimentele iuți și vinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel