Relaxare măsuri în România. Medicul Emilian Popovici, avertisment DUR: "Aș vrea ca să nu se adeverească"
22 ian, 13:26
Emilian Popovici, medic epidemiolog, lansează un avertisment dur, dacă măsurile din Capitală se vor relaxa. 

Medicul epidemiolog Emilian Popovici a declarat, vineri, 22 ianuarie, la Antena 3, că trebuie acordată o mare atenție la felul în care se acționează asupra măsurilor de relaxare. 

"Haide să spunem de o ușoară scădere a numărului de infectări. Însă, eu zic că trebuie să fim foarte atenți la această scădere și să ne uităm la ce s-a întâmplat în alte părți și ce a urmat după aceea. Potrivit unor studii americane, s-a lansat o ipoteză că prezentele variante circulante ar putea să-și scadă activitatea, însă această scădere poate să premeargă pătrunderea unor variante cu transmisibilitate mai crescută. Eu aș vrea ca să nu se adeverească această ipoteză, dar în Anglia s-a întâmplat cam așa. 

Deocamdată este o scădere, dar eu sugerez o atenție la felul în care se acționează asupra măsurilor, în special o atenție crescută asupra acestor variante noi de coronavirus, pentru că, este clar, în momentul în care ar începe să se manifeste o variantă cu o transmisibilitate cu 30% mai mare decât cea prezentă, nu ai mai înregistra o scădere la același nivel de măsuri", a precizat medicul.  


Ştiri Recomandate

LORNOXICAMUM - prospect
L-ORNITIN L-ASPARTAT - prospect
Dr Beatrice Mahler: tulpina sud-africană pune probleme
PONATINIBUM - prospect
SULFASALAZINUM - prospect
Primele animale din lume vaccinate împotriva COVID-19
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri