Relaxare măsuri în România. Medicul Emilian Popovici, avertisment DUR: "Aș vrea ca să nu se adeverească"

Emilian Popovici, medic epidemiolog, lansează un avertisment dur, dacă măsurile din Capitală se vor relaxa. 

Medicul epidemiolog Emilian Popovici a declarat, vineri, 22 ianuarie, la Antena 3, că trebuie acordată o mare atenție la felul în care se acționează asupra măsurilor de relaxare. 

"Haide să spunem de o ușoară scădere a numărului de infectări. Însă, eu zic că trebuie să fim foarte atenți la această scădere și să ne uităm la ce s-a întâmplat în alte părți și ce a urmat după aceea. Potrivit unor studii americane, s-a lansat o ipoteză că prezentele variante circulante ar putea să-și scadă activitatea, însă această scădere poate să premeargă pătrunderea unor variante cu transmisibilitate mai crescută. Eu aș vrea ca să nu se adeverească această ipoteză, dar în Anglia s-a întâmplat cam așa. 

Deocamdată este o scădere, dar eu sugerez o atenție la felul în care se acționează asupra măsurilor, în special o atenție crescută asupra acestor variante noi de coronavirus, pentru că, este clar, în momentul în care ar începe să se manifeste o variantă cu o transmisibilitate cu 30% mai mare decât cea prezentă, nu ai mai înregistra o scădere la același nivel de măsuri", a precizat medicul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel