Regula de aur pentru masa de Paște. Dr. Doru Negru: Ne abținem în post, după care scăpăm ca vaca în cucuruz și facem intoxicație acută cu mâncare. Cât alergi, atât mănânci!

Masa de Paște - Foto: Freepik @bearfotos
EXCLUSIV
Regula de aur pentru oricare masă, dar și pentru masa de Paște. Medicul Doru Negru, remarcă absolut genială pe care trebuie să o reținem de acum.

Dr. Doru Negru ne-a vorbit despre ironia societății actuale în care se promovează îngrășarea, în timp ce se evidențiază obezitatea ca o boală socială, subliniind că problema constă în calitatea și cantitatea alimentelor consumate la masă, nu doar în aparențele unui regim sănătos.

Mai mult, în ceea ce privește regula de aur a oricărei mese, dar și a mesei de Paște, medicul Doru Negru subliniază că nu contează ce mănânci, ci cât mănânci.

"Și dau exemplu întotdeauna, că acum e la modă, toată lumea să îngrașă. Și vine și țipă și ulră obezitatea e o boală, o boală socială. 

Păi eu mănânc numai salată, cum să mă îngraș?

Dar hipopotanul ce mănâncă? Cât, nu ce?!", a declarat dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

Sanador

"Intoxicația cu mâncare e fie intoxicația cronică - obezitate, fie intoxicația acută - indigestie sau toxiinfecția alimentară"

"După aceste sărbători ale burții vine omul la mine și pacienții mei vechi știu de mult povestea când intră în cabinet, nici bună ziua, nici altceva.

Întâi se suie pe cântar. Și evident că după sărbătorile acestea cântarul arată mai mult decât data trecută.

Și eu sunt tare buruienos la vorbă și-l întreb de ce ai mâncat?

- Păi, a fost Crăciunul, a fost Paștele!

- Și de Crăciun a alergat mai mult?

- Nu!

- Și atunci de ce ai mâncat? 

- Păi am fost la pomana porcului

- Dar eu nu ți-am interzis să te duci la pomana porcului. Eu ți-am spus să te duci la pomana porcului și te comporți omenește la pomana porcului și mănânci și caltaboș, și lebăr și tobă și slănină și carne prăjită în untură. 

Cât? 100g toate!

Păi atât ai alergat, atât mănânci. Exact asta facem noi acum. Ne abținem mai mult sau mai puțin în perioada pre-pascală, după care scăpăm, așa cum zice ardeleanul, ca vaca în cucuruz și facem intoxicație acută cu mâncare.

Vedeți intoxicația cu mâncare e fie intoxicația cronică - obezitatea și intoxicația acută - indigestie sau toxiinfecția alimentară.

Cam aici e toată povestea noastră", a mai spus medicul Doru Negru.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel