Registru de monitorizare a supraviețuitorilor de infarct miocardic acut din România

Inimă FOTO: pexels.com
Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a câștigat recent un proiect european prin care urmărește crearea unui registru de monitorizare a supraviețuitorilor unui infarct miocardic acut.

Registru, infarct. Institutul Inimii din Cluj-Napoca a câștigat recent un proiect european prin care se dorește crearea unui registru de monitorizare a supraviețuitorilor unui infarct miocardic acut. Proiectul are o valoare de 2,5 milioane de euro și este derulat în cadrul Programului „Provocări în sănătatea publică la nivel european", proiect finanțat din fonduri norvegiene nerambursabile, prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.

Inițiativa presupune o colaborare între Institutul Inimii, în calitate de promotor de proiect, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Oradea, ca parteneri naționali. Instituțiile norvegiene implicate în derularea proiectului sunt Haukeland University Hospital din Bergen și University Hospital of North Norway, Tromso.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc lunea viitoare, 25 noiembrie, la ora 11.00, la Centrul Urban de Cultură CASINO din Parcul Central, Cluj-Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel