Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Un studiu realizat de Școala de Sănătate Publică a Universității Texas A&M a constatat că persoanele care utilizează birouri în picioare au resimțit mai puțină durere decât cele care stau la birouri așezate, dar au făcut și mai multe erori în munca lor.
Studiul, care a monitorizat 61 de lucrători de birou adulți cu normă întreagă din 2019 până în 2020, a constatat că cei care foloseau birouri în picioare petreceau mai mult timp în picioare și mai puțin timp în șezut decât utilizatorii stațiilor de lucru tradiționale sau în picioare. De asemenea, aceștia au avut mai puține dureri lombare decât grupul care stătea așezat.
Studiul a evaluat, de asemenea, productivitatea participanților prin monitorizarea utilizării computerului la stația de lucru. Cercetătorii au constatat că persoanele care stăteau în picioare aveau un număr mai mare de cuvinte pe parcursul zilei, dar nu a existat nicio diferență semnificativă între cele trei grupuri în rest.
Utilizatorii care stăteau în picioare și cei care stăteau în picioare au fost „la fel de productivi ca și cei care foloseau stații de lucru tradiționale”, însă persoanele de la birourile în picioare au făcut mai multe erori (greșeli de scriere) decât grupul care stătea așezat.
În timp ce birourile în picioare pot avea beneficii potențiale, experții avertizează că creșterea cheltuielilor energetice de la stațiile de lucru active este minimă, ceea ce face ca impactul general asupra sănătății să fie limitat.
Comportamentul sedentar afectează capacitatea organismului de a utiliza enzimele metabolismului grăsimilor și glucozei, ducând la acumularea de grăsimi în țesutul adipos și la creșterea riscului de probleme cronice de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială și anumite tipuri de cancer.
Șederea sedentară poate provoca dureri de spate, rigiditate, dureri de cap și pierderea concentrării. Pentru a îmbunătăți sănătatea și productivitatea, ergonomii recomandă împărțirea timpului de ședere în segmente de 30 de minute: 20 de minute în șezut, opt minute în picioare și două minute de activitate ușoară. Esențial este să schimbați pozițiile și să vă mișcați în mod regulat.
Foto: Freepik @starmultikharisma
Birourile în picioare pot fi costisitoare și nu întotdeauna compacte sau ușor de mutat, dar pot oferi totuși unele beneficii dacă nu sunt practice pentru configurația sau bugetul dumneavoastră.
O pauză de 60 până la 90 de secunde la fiecare 30 de minute este suficientă, iar setarea unui cronometru sau a unui memento în calendar poate fi de ajutor. Au apărut și alte stații de lucru active, cum ar fi pedalatul, benzile de alergare și birourile cu minge de echilibru, dar experții nu sunt convinși că acestea oferă toate beneficiile fizice pe care le pretind.
Creșterea cheltuielilor de energie atunci când se utilizează aceste stații de lucru este neglijabilă, deci nu există prea multe beneficii pentru sănătate. Dacă munca dvs. necesită utilizarea unei tastaturi și a unui mouse, un post de lucru alternativ ar putea afecta negativ productivitatea.
Birourile în picioare pot ajuta la arderea a peste 170 de calorii suplimentare pe zi, ceea ce este echivalent cu aproape 1 000 de calorii suplimentare arse în fiecare săptămână stând jos.
Această diferență calorică ar putea explica de ce statul pe scaun mai mult timp este legat de obezitate și boli metabolice. Birourile în picioare pot, de asemenea, să reducă nivelul zahărului din sânge, în special după prânz, și să reducă riscul de boli de inimă.
De asemenea, acestea pot contribui la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie, studiile arătând o ameliorare cu 32% a durerilor lombare după câteva săptămâni de utilizare a birourilor în picioare. În plus, birourile în picioare pot stimula productivitatea, deoarece nu au un impact semnificativ asupra sarcinilor de lucru tipice.
În plus, statul mai mult în picioare vă poate ajuta să trăiți mai mult, deoarece studiile au constatat o legătură puternică între creșterea timpului petrecut în șezut și moartea timpurie. Reducerea timpului petrecut stând jos la 3 ore pe zi ar putea crește speranța de viață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...