RECORD în Franța - 104.611 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore

Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Franța a depășit sâmbătă, în ziua de Crăciun, pragul de 100.000 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un record fără precedent, în timp ce guvernul urmează să reevalueze situația luni.

Cu 104.611 cazuri noi în ultimele 24 de ore, Franța a atins un prag fără precedent de la începutul epidemiei în martie 2020, potrivit informațiilor date publicității sâmbătă seara de agenția franceză de sănătate publică. Pragul de 50.000 a fost depășit pe 4 decembrie. Cifră s-a dublat practic în trei săptămâni.

Confruntat cu răspândirea variantei Omicron, executivul francez se vede nevoit să reacționeze. Luni, președintele francez Emmanuel Macron va organiza un consiliu de apărare sanitară prin videoconferință, care va avea loc cu o oră înaintea reunirii consiliului de miniștri care urmează să adopte proiectul de lege ce introduce certificatul de vaccinare.

Cu câteva zile înaintea Anului Nou, nu este clar încă dacă guvernul francez va anunța restricții mai severe sau va alege status quo-ul.

Unele măsuri au fost deja luate la nivel local, precum în Savoia (sud-estul Franței). Aici, un decret al prefecturii a prelungit măsurile în vigoare din 30 noiembrie, impunând purtarea măștilor pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani, inclusiv în aer liber, în locurile cu mai mult de zece persoane, precum piețe, teatre etc.

Purtarea măștii este, de asemenea, obligatorie pentru copiii cu vârsta de peste 11 ani de la 9 a.m. până la miezul nopții în municipalitățile Chambery, Aix-les-Bains și Albertville și în stațiuni de schi precum Tignes sau La Plagne.

Numărul total al deceselor de la începutul epidemiei a ajuns la 122.546. Sâmbătă s-au înregistrat cu 84 mai multe decese decât vineri, când bilanțul a fost de 169 de morți, notează AFP și Agerpres.

De la începutul campaniei de vaccinare 52.712.462 de persoane au primit cel puțin o doză (78,2% din populație) și 51.606.171 de persoane sunt vaccinate cu schema completă (76, 5% din populație).

De la începutul campaniei de vaccinare cu doza de rapel, 21.947.185 de persoane au primit o doză suplimentară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel