Radu Zamfir, despre blocarea transplantului pulmonar: Singurul centru din țară nu a depus dosar de re-acreditare

Dr Radu Zamfir
Dr Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant (ANT), a explicat că transplantul pulmonar este deocamdată blocat în România pentru că Spitalul Sf. Maria nu a depus încă dosarul de re-acreditare.

 „Singurul centru în care se face, la noi în țară, transplant pulmonar este centrul de la Spitalul Sf. Maria. Acolo s-a efectuat un singur transplant pulmonar în acest an, exportându-se cinci grefe pulmonare. (...) În momentul în care Spitalul Sf. Maria va depune dosarul de acreditare, și am informații că o va face cât de curând, lucrurile cred că se vor mișca foarte repede”, a explicat dr  Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant (ANT), la Antena 3. 

Medicul a spus că e convins că anul acesta va fi reluat transplantul pulmonar în Rommânia, dar că până atunci nu există altă soluție decât transferarea în străinătate a pacienților. 

„Se poate face acest tip de transplant, pentru pacienții români, în Italia. (...) Da, statul român trebuie să asigure suportul financiar al acelor intervenții”, a spu Radu Zamfir.

Întrebat cât costă peste hotare o astfel de intervenție, șeful ANT a spus că e vorba de sume „de ordinul zecilor de mii de euro, până și peste 100 de mii de euro”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel