Această vitamină îți protejează...
Răcitura a apărut în secolul al XIV-lea. Atunci, casele europene bogate au fost cele care au pus bazele istoriei sale culinare. În acele zile, ei serveau adesea supe consistente și bogate pentru prânz. Bulionul a fost gătit pe bază de oase și cartilaj, așa că s-a dovedit că, atunci când au fost răcite, s-au transformat într-o masă densă și vâscoasă.
Cu toate acestea, bucătarii francezi au arătat claritate și au schimbat rețeta. Orice vânat, carne de porc, carne de vită, mai întâi fiartă până când este gătită, apoi carnea este răsucită de mai multe ori pentru a obține o consistență vâscoasă uniformă. După aceea, toate ingredientele au fost amestecate cu bulion strecurat, condimentele au fost adăugate și păstrate în frig, astfel încât compoziția a înghețat. Acest fel de mâncare de carne a fost numit "galantin".
În zilele noastre, carnea de porc, carnea de vită și puiul sunt adăugate ca ingrediente principale la răcituri.
Răciturile, compoziție și valoare nutritivă
Compoziția răciturilor include o cantitate impresionantă de nutrienți sănătoși. Oligoelementele sunt reprezentate de aluminiu, fluor, bor, rubidiu, vanadiu. Macronutrienții sunt calciul, fosforul și sulful. În ciuda timpului destul de lung de fierbere, toți nutrienții sunt salvați. Printre vitaminele esențiale care se regăsesc în răcituri sunt vitamina C, A, B9, potrivit Htgetrid.
Răciturile au un efect pozitiv asupra sistemului nervos datorită prezenței acizilor grași polinesaturați. Răciturile îmbunătățesc funcția imunitară a organismului și, de asemenea, cresc absorbția calciului.
O parte din vitamina B9 crește nivelul hemoglobinei din sânge. Celulele creierului încep să interacționeze activ sub influența licinei. Îmbunătățește starea fizică generală a corpului.
Îmbătrânirea celulelor pielii încetinește datorită prezenței colagenului din răcituri. Acesta devine elastic și rezistent. Funcționarea sistemului musculoscheletal este, de asemenea, semnificativ îmbunătățită.
Impactul gelatinei are un efect pozitiv asupra activității articulațiilor.
Având în vedere faptul că răciturile sunt frecvent întâlnite pe masa de Crăciun, trebuie să știți câte calorii are o astfel de gustare. Doar această cifră este destul de mare, deoarece la 100 de grame produsul reprezintă 250 kcal.
Cu cât este mai mare conținutul de grăsimi al cărnii, pe baza căruia se prepară răciturile, cu atât este mai mare conținutul de calorii al jeleului. Pentru iubitorii de mese ușoare cu conținut scăzut de grăsimi este indicat să se folosească răcituri cu carne de vită.
Compoziția răciturilor de porc include vitamina B12, zinc, fier și diverși aminoacizi. Aceste componente sunt ajutoare excelente în lupta împotriva avitaminozei, niveluri scăzute de fier și calciu în organism. Carnea de porc conține, de asemenea, cantități mari de mioglobină, care accelerează mișcarea oxigenului în mușchi. Această proprietate a mioglobinei poate reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare.
Consumul de carne de porc previne dezvoltarea oricăror boli masculine, de exemplu prostatita sau bolile infecțioase, inclusiv previne impotența prematură. Grăsimea de porc și untura, care face parte din răcituri, nu numai că oferă organismului sațietate, dar, de asemenea, vă încarcă cu energie pozitivă, îmbunătățesc starea fizică.
Acest tip de răcituri este puțin diferit de răciturile porc. Răciturile de vită au o textură delicată și aromă plăcută. Carnea de vită este considerată o carne dietetică, în care nu există substanțe nocive.
Digestibilitatea aspicului de vită este mult mai mare decât cea a cărnii de porc. Chiar și pentru persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal, se recomandă includerea în dietă a cărnii de vită.
O altă caracteristică pozitivă a răciturilor de vită poate fi numită un efect benefic asupra vederii. Medicii recomandă consumul de carne de vită pentru a reduce riscul de a dezvolta boli maligne care pot apărea pe retină sau pe nervii optici. Acest efect are vitamina A, care face parte din carnea de vită.
Răciturile de vită, bogate în proteine animale, sunt recomandate pentru utilizare de către sportivii care suportă adesea eforturi fizice grele asupra organismului. Carotenul, fierul și grăsimea animală pot preveni multe boli.
Preparat pe baza pulpelor obișnuite de pui. Aceste răcituri au un conținut scăzut de calorii, dar nu își reduc gustul. În compoziția sa are o cantitate mare de vitamine și macronutrienți. De exemplu, prezența colinei în ea îmbunătățește procesele metabolice din organism, normalizează presiunea, crește mobilitatea sistemului musculo-scheletic. Este adesea inclus în dieta de nutriție școlară și preșcolară pentru a consolida articulațiile copiilor mici.
În ciuda tuturor proprietăților pozitive de mai sus ale răciturilor, este necesar să se recunoască faptul că acestea conțin o cantitate imensă de colesterol dăunător, care poate provoca acumularea de plăci grase în vasele de sânge. Mesele bogate în calorii pot duce la obezitate dacă se consuma răcituri prea des.
VEZI ȘI:
Cozonac, rețetă. Sorin Bontea, secretul care-l face fraged și pufos. Unde ai greșit până acum
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...