PYRAZINAMIDUM - prospect

Foto: Pixabay
PYRAZINAMIDUM - prospect. Acțiune: Antituberculos bactericid faţă de Mycobacterium tuberculosis.

PYRAZINAMIDUM - prospect

Denumire comercială: PIRAZINAMIDĂ

Forma: comprimate

Indicații: tuberculoză pulmonară şi extrapulmonară cu germeni rezistenţi la isoniazidă şi/sau rifampicină în asociere cu antituberculoase majore pentru a se evita instalarea rapidă a rezistenţei.

Atenție: Monitorizarea enzimelor hepatice şi funcţie renală. Asocierea cu rifampicină şi isoniazidă poate da tulburări grave ale funcţiei hepatice, mai ales la pacienţii cu insuficiență hepatică. Prudenţă la bolnavii cu afecţiuni renale, cu hiperuricemie, diabet zaharat. Şoferi şi activităţi de precizie. Se evită expunerea la soare.

Reacții adverse: Reversibile. Tulburările funcţiilor hepatice dependente de doză; tulburarea metabolismului purinic, cu hiperuricemie. Tulburări gastro-intestinale: inapetenţă, indispoziţii epigastrice, vărsături şi crampe abdominale. Tulburări de hematopoieză, anemii sideroblastice, trombocitopenie sau porfirie. Sistemul nervos central: cefalee, ameţeli, excitaţii şi insomnii. Prin scăderea glicemiei, la diabetici apar dificultăţi de echilibrare a insulinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel