Provincie din China, în CARANTINĂ. Un băiețel de trei ani, diagnosticat cu CIUMĂ bubonică
29 sep, 06:10
O provincie din China a intrat în carantină, după ce un copil în vârstă de doar trei ani a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. 
În Evul Mediu, medicii care tratau pacienții cu ciumă purtau haine negre și măști cu cioc ca de corb. Foto: Pixabay

Ciuma bubonică, cunoscută sub numele de „Moartea Neagră” în Evul Mediu, este una dintre cele mai devastatoare boli din istorie, care se estikmează că ar fi ucis în jur de 100 de milioane de oameni în secolul al XIV-lea.

Băiețelul diagnosticat cu ciumă bubonică provine dintr-o zonă izolată a comitatului Menghai, din provincia Yunnan, și prezintă simptome ușoare. El a fost internat și este se află în stare stabilă, sub tratament.

Pentru că nu se știe de unde a contractat boală contagioasă, autoritățile chineze au luat măsuri de prevenție și au început să măsoare temperatura localnicilor. Pe 21 septembrie, a avut loc o epidemie de ciumă în rândul șobolanilor în zonă, după ce mai multe specimene au fost găsite moarte. 

Imediat după depistarea cazului, oficialii au activat un răspuns de urgență, pentru a preveni răspândirea bolii și au impus carantină în zonă, notează Daily Mail
Alte două persoane au murit de ciumă bubnică luna trecută în Mongolia Interioară, o altă provincie a Chinei.

Ultimul focar cunoscut al bolii a fost în 2009, când mai multe persoane au murit în orașul Ziketan din provincia Qinghai, pe Platoul Tibetan.

Oamenii fac ciumă după ce au fost mușcați de un purice de rozătoare, care transportă bacteria vinovată de apariția cumplitei boli, sau prin manipularea unui animal infectat cu ciumă, arată CDC

Confom experților CDC, în caz de ciumă bubonică pacienții au brusc febră, cefalee, frisoane și slăbiciune și unul sau mai mulți ganglioni limfatici umflați, sensibili și dureroși (numiți buboși). După ce puricele infectat mușcă un om, bacteriile se înmulțesc în ganglionul limfatic cel mai aproape de locul în care bacteriile au intrat în corpul uman. Dacă pacientul nu este tratat cu antibioticele adecvate, bacteriile se pot răspândi în alte părți ale corpului ducând la deces. 


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri