Provincie din China, în CARANTINĂ. Un băiețel de trei ani, diagnosticat cu CIUMĂ bubonică

În Evul Mediu, medicii care tratau pacienții cu ciumă purtau haine negre și măști cu cioc ca de corb. Foto: Pixabay
O provincie din China a intrat în carantină, după ce un copil în vârstă de doar trei ani a fost diagnosticat cu ciumă bubonică. 

Ciuma bubonică, cunoscută sub numele de „Moartea Neagră” în Evul Mediu, este una dintre cele mai devastatoare boli din istorie, care se estikmează că ar fi ucis în jur de 100 de milioane de oameni în secolul al XIV-lea.

Băiețelul diagnosticat cu ciumă bubonică provine dintr-o zonă izolată a comitatului Menghai, din provincia Yunnan, și prezintă simptome ușoare. El a fost internat și este se află în stare stabilă, sub tratament.

Pentru că nu se știe de unde a contractat boală contagioasă, autoritățile chineze au luat măsuri de prevenție și au început să măsoare temperatura localnicilor. Pe 21 septembrie, a avut loc o epidemie de ciumă în rândul șobolanilor în zonă, după ce mai multe specimene au fost găsite moarte. 

Imediat după depistarea cazului, oficialii au activat un răspuns de urgență, pentru a preveni răspândirea bolii și au impus carantină în zonă, notează Daily Mail
Alte două persoane au murit de ciumă bubnică luna trecută în Mongolia Interioară, o altă provincie a Chinei.

Ultimul focar cunoscut al bolii a fost în 2009, când mai multe persoane au murit în orașul Ziketan din provincia Qinghai, pe Platoul Tibetan.

Oamenii fac ciumă după ce au fost mușcați de un purice de rozătoare, care transportă bacteria vinovată de apariția cumplitei boli, sau prin manipularea unui animal infectat cu ciumă, arată CDC

Confom experților CDC, în caz de ciumă bubonică pacienții au brusc febră, cefalee, frisoane și slăbiciune și unul sau mai mulți ganglioni limfatici umflați, sensibili și dureroși (numiți buboși). După ce puricele infectat mușcă un om, bacteriile se înmulțesc în ganglionul limfatic cel mai aproape de locul în care bacteriile au intrat în corpul uman. Dacă pacientul nu este tratat cu antibioticele adecvate, bacteriile se pot răspândi în alte părți ale corpului ducând la deces. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel