Proteinele vegetale, aur pentru sănătate. Cele mai bune alimente care le conțin. Alina Epure: Importantă este asocierea lor cu legume

proteine vegetale foto:freepik@jcomp
EXCLUSIV
Proteinele vegetale sunt absolut necesare organismului nostru. Care sunt cele mai bune alimente care le conțin și cât de important este planul anual de sănătate pentru oameni, de la mic la mare.

Alina Epure, Doctor în Medicină, Consultant Nutriționist, Health Coach Practitioner, Membru ESPEN, Membru The Nutrition Society, ne-a vorbit despre beneficiile pe care le au proteinele vegetale în dietă și despre cât de important este planul anual de sănătate pentru oameni, în general.

Aceasta a subliniat importanța proteinelor în funcționarea adecvată a organismului, comparând proteina cu o bibliotecă informațională pentru fiecare celulă. Ea a evidențiat că proteinele de calitate sunt cele mai importante pentru celulele organismului uman.

”Proteina este baza în buna noastră funcționare, în calitatea fiecărei celule, deoarece eu consider că proteina este ca o bibliotecă informațională pentru fiecare celulă a noastră. Așadar, calitatea fiecărei proteine este reflectată în calitatea fiecărei celule”, ne-a spus Alina Epure, în exclusivitate pentru DC Medical. 

Cele mai bune alimente cu proteine vegetale

Alina Epure a recomandat diverse surse vegetale de proteine, cum ar fi ciupercile, quinoa, brânza tofu și leguminoasele precum fasolea, mazărea, năutul și lintea. De asemenea, a accentuat importanța asocierii acestor surse proteice cu legumele, în diverse moduri de preparare, precum salate, supe sau piureuri. Această abordare ar putea asigura un aport optim de proteine și nutrienți în alimentația zilnică.

”Ciupercile, quiona, brânza tofu, leguminoasele (fasole, mazăre, năut, linte) oferă un aport optim de proteine, importantă este asocierea acestora cu legume, pregătite sub formă de salată, supă, sote, cuptor, grătar, piure”, ne-a mai explicat aceasta.

foto: Freepik@senivpetro

Alina Epure a subliniat importanța planului anual de sănătate ca fiind fundamental pentru fiecare om. Prin implementarea planului anual de sănătate, aceasta a sugerat că se poate minimiza riscul de apariție a problemelor de sănătate pe termen lung, iar orice deficiențe sau probleme pot fi identificate și tratate prompt.

Astfel, oamenii pot beneficia de o monitorizare constantă a stării de sănătate și pot interveni în mod adecvat pentru a preveni sau trata orice afecțiuni care ar putea să apară. Această abordare proactivă este benefică pentru menținerea unui nivel optim de sănătate pe termen lung.

”Planul anual de sănătate este baza pentru fiecare dintre noi și se definește pornind de la analizele medicale, investigațiile necesare, consultațiile necesare, astfel încât, atât copiii, cât și adulții să fie în cea mai bună formă zi de zi. Astfel, nu există un risc pe termen lung și eventualele carențe vor fi rezolvate imediat”, ne-a mai spus Alina Epure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel