Prof. dr. Sebastian Ionescu: Corectarea tulburărilor de continență la copii

Prof. dr. Sebastian Ionescu, șeful clinicii de chirurgie pediatrică de la Spitalul Marie Curie, invitatul profesorului Irinel Popescu, la emisiunea „Academia de Sănătate”, de la DC Medical, vorbește despre tulburările de continență la copii, cu care se confruntă foarte mulți până la vârsta de 10 ani. Din păcate, mulți ajung târziu la medic.

„În lume există o societate pentru studiul tulburărilor de continență la copii și se ocupă de tulburările de continență pentru materiile fecale, tulburările de continență pentru urină, și reprezintă acea masă de oameni, nu numai cadre medicale, ci și părinți, și psihologi, industria farmacologică, toți ocupându-se de tratamentul continenței”, subliniază prof. dr. Sebastian Ionescu. 

Continența de urină reprezintă o afecțiune pe care toată lumea trebuie să o investigheze. „Din păcate, în România nu există o situație clară a acestor tulburări. Se pare că este, ceea ce regăsim și în țările din Europa, tulburări de continență urinară la copii în proporție între 10 și 12%. Dar se adresează tardiv medicului”, atrage atenția specialistul. 

Prof. dr. Sebastian Ionescu aduce în atenție o problemă serioasă. „Asistenta de uro-terapeută, care nu există în nomenclatorul de specialități, are un rol esențial în deprinderea unor micțiuni normale ale copilului. Familia trebuie educată ca să învețe copilul cum să micționeze”.

Tulburările de defecație la copil sunt extrem de variate. Constipația cronică, funcțională, care nu are întotdeauna o cauză organică, este întâlnită la peste 50-60% din copii până în vârsta de 10 ani, spune medicul. 

Află în video cum se tratează corect constipația la copil:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever
academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate

Crossuri externe

pixel