Prof.dr. Marin Burlea a murit! Pierdere uriașă pentru Pediatria românească

Lumânare aprinsă
Lumânare aprinsă
  • Lumânare aprinsă
Prof.dr. Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie, a decedat în această dimineață. Pierdere uriașă pentru Pediatria românească. Cunoscutul medic suferea de o boală cumplită. 

Prof.dr. Marin Burlea, președintele Societății Române de Pediatrie și fost parlamentar român, a decedat în această dimineață. Pierdere uriașă pentru Pediatria românească.

Vestea tristă a fost anunțată de fiica reputatului medic, prof.dr. Anamaria Ciubară, pe pagina de Facebook.

Prof.dr. Marin Burlea care avea 69 de ani, și care a fost și directorul Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași, suferea de cancer. Tratamentul i-a slăbit sistemul imunitar, iar o infecție contactată recent i-a fost fatală. Era de câteva zile internat la Institutul de Oncologie din Iași. 

La începutul lunii octombrie, profesorul organizase „Zilele Pediatriei Ieșene”, o manifestare la care au participat somități medicale din întreaga lume. 

A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Institutul Regional de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune", a scris psihiatrul Anamaria Ciubară.

Marin Burlea s-a născut într-o familie cu patru copii, în județul Ilfov, comuna Vidra, dar unchiul său, cel care l-a inspirat să facă Medicina, era chirurg la Clinica de Pneumofiziologie Iași. Profesorul a fost foarte dedicat meseriei sale.

Și cred că într-un fel a fost o inspirație care a ținut parțial de mine, parțial de rudele și de cei din jurul meu, dar cred că pediatria este specialitate aparte, unică. Pentru că pediatrul lucrează cu cele mai inocente, gingașe și frumoase ființe – copiii. Nu îmi imaginez un pediatru decât mergând de mână cu un copil. Dacă o faci din convingere, vocație, pasiune, faptul că lucrezi cu aceste ființe sincere și inocente mențin, pe undeva, mai multă vreme zâmbetul unui pediatru. Nu ai suferințele și tristețile pe care ți le pot genera alte specialități mai deprimante. Organismul copilului are o elasticitate specială, are o capacitate de re­cuperare infinit mai mare decât un adult. În același timp se înfiripă o relație cu copiii și cu familia cu totul particulară”, spunea regretatul profesor Marin Burlea într-un interviu acordat Ziarului de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel