Prof dr Elvira Brătilă: Elementul cheie în cancer. Ce crește exponențial șansele de vindecare
19 sep, 23:13
Prof dr Elvira Brătilă, medic primar obstetrică ginecologie a explicat la Interviurile DC News și DC Medical în ce condiții cancerul nu mai e o condamnare, ci o boală vindecabilă.
EXCLUSIV

Când vine vorba de cancer, elementul cheie e stadiul în care acesta este diagnosticat. Dacă este descoperit din tip, pacienții au foarte mari șanse să trăiască mult și bine. 

„Cancerul, practic, dacă este depistat în stadii incipiente, și aici mă refer în special în stadiul 1, nu mai este o „condamnare”. Supraviețuirea poate să ajungă și până la 95% la cinci ani. Deci, pacientul poate să trăiască și să fie liber de boală, să poată fi considerat după un interval de cinci ani vindecat”, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile Dc News și  DC Medical, Prof dr Elvira Brătilă. 

Ea spune că pentru un anumit tip de cancer ginecologic chiar există metode prin care fertilitate femeii poate fi păstrată, astfel încât să poată avea ulterior copii, dacă își dorește. 

„Dacă vorbim de cancerul de ovar, care este unul dintre cele mai agresive cancere ginecologice, într-adevăr prognosticul este mult mai bun în stadiul 1, dar este un comportament al bolii un pic diferit comparativ cu cancerul de col și cancerul de endometru. De exemplu, la cancerul de col avem metode de depistare, avem screening pentru cancer de col, putem diagnostica leziunile incipiente, astfel încât chiar dacă apare la femei tinere care nu au copii, putem să facem intervenții conservatorii, astfel încât pacienta să poată să aibă un copil și să poată fi și tratată așa cum trebuie, corect din punct de vedere oncologic”, a arătat Prof dr Elvira Brătilă. 

Cum exact este conservată fertilitatea unei paciente cu cancer și, în același timp și vindecată boala, aflați în video: 

 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri