Privatizarea Casei de Asigurări de Sănătate. Victor Costache, anunț despre Academia Franceză de Chirurgie

DR Victor Costache, la Interviurile DC News și DC Medical
EXCLUSIV
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a elucidat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical zvonul privind privatizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ministrul a făcut și un anunț de ultimă oră despre Academia Franceză de Chirurgie. 

„Nu văd cum cineva ar putea privatiza Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS, n.r.)! Este undeva la limita între fake news și intoxicări în media. Nu am auzit pe nimeni din acest Guvern sau din Parlament, nu există nicio inițiativă legislativă prin care să fie privatizată Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, a arătat dr Victor Costache, ministrul Sănătății, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical. 

E posibil ca zvonul „să fi pornit de la asocierea dumneavoastră cu sistemul medical din Franța”, i-a replicat realizatorul Interviurilor, Val Vâlcu. Dar ministrul, spune că nu se pune problema privatizării CNAS. În ce privește legăturile pe care le mai are cu sisteul de sănătate francez, Victor Costache a explicat că a lucrat 12 ani acolo și că mai are încă multe conexiuni personale, ca medic. 

„După cum bine știți sistemul sanitar francez e pe primele locuri, dacă nu primul, din Uniunea Europeană. Este un exemplu de urmat, un sistem care funcționează extraordinar. Și am avut privilegiul să fiu invitat pe 5 februarie, să fiu membru al Academiei Franceze de Chirurgie. Evident, asta nu are nicio legătură cu activitatea de la Ministerul Sănătății, este un proces care a demarat în urmă cu 6 luni, când nici nu bănuiam că voi fi ministru”, a subliniat Victor Costache. 

În acceptarea sa ca membru al Academiei Franceze de Chirurgie a contat, printre altele, și intervenția în premieră mondială pe care dr Victor Costache a făcut în urmă cu doi ani. 

„Au contat mai multe intervenții pe care le-am făcut, atât de chirurgie valvulară, endoscopie, cât și de chirurgie endovasculară, articole pe care le-am scris, evenimente științifice organizate de noi sau la care echipa naostră a participat, și este doar o răsplată a eforturilor doctorului Victor Costache, nu a ministrului”, a punctat demnitarul. 

Cum va fi reformat punct cu punct sistemul sanitar și ce se va întâpla cu legea vaccinării, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel