Primul medicament pentru Alzheimer din ultimii 20 de ani, aprobat de FDA
07 iun, 21:01

Medicament
FDA, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente, a aprobat primul medicament pentru Alzheimer. Nu s-a mai dat verde pentru un astfel de tratament de 20 de ani. 

FDA, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente, a aprobat primul medicament pentru tratarea Alzheimer din ultimii 20 de ani. Terapia este una controversată, iar testele pentru Aducanumab, cum a fost denumit acest medicament, ar încetini declinul cognitiv al persoanelor care suferă de Alzheimer și al celor diagnosticați cu demență incipientă.

Medicamentul se va vinde sub numele de Aduhelm. Alzheimer, o tulburare neurodegenerativă progresivă care distruge treptat memoria și abilitățile de gândire, e a șasea boală în topul celor cauzează decesul în SUA.

Aprobarea noii terapii pentru Alzheimer este una controversată, ea fiind în teste peste cinci ani. Specialiștii FDA au declarat, în noiembrie 2020, că firma care a produs medicamentul a adus ”dovezi foarte convingătoare” că Aducanumab este eficient și are “un profil de siguranță acceptabil care ar justifica utilizarea la persoanele cu boală Alzheimer”.

Însă, câteva zile mai târziu, un grup de consilieri externi ai FDA au susținu contrariul subliniind că testele sunt neconvingătoare, potrivit Antena 3.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado în fiecare zi
13 pacienți cu Covid-19 din Iași, infectați cu varianta Delta: 4 dintre ei sunt la ATI
Carantină, verificată prin GPS în Israel
Cât de des se spală blugii
3 alimente care te scapă de stres
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri