Preotul Necula: O mare bătălie va urma în perioada post-COVID. Am uitat că oamenii au nevoie de căldură omenească, de mână întinsă

Preotul Constantin Necula. Foto: Doxologia.ro / Facebook
Preotul Constantin Necula a avertizat, la Conferința națională „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală” care se desfășoară la Sibiu, că după pandemia de COVID-19 urmează o mare bătălie, pentru că în acești ani pandemici „am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească”.

„Îi mulțumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie. Aș zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legiști. (...) Din acest motiv, astăzi sunt aici și ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID. Atenți la măști, la pastile, la supozitoare, la căști, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească și deja rezultatele le-ați văzut. E drept că politicienii noștri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte țări. Ați văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că țara e în derivă. Vă rog să țineți aproape unii de ceilalți", a spus preotul Constantin Necula, vineri, în deschiderea Conferinței Naționale „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală".

În calitate de președinte al "Crucii Albastre din România", Constantin Necula a precizat că, "alcoolicii și dependenții de alcool, de droguri și de jocuri de noroc fac parte integrantă din ceea ce înseamnă caricaturizarea sufletului de dragul economicului."
Prodecan al Facultății de Teologie din Sibiu, preotul Constantin Necula a povestit cum și un medic legist l-a ajutat să îl cunoască pe Dumnezeu.

„În al doilea rând trebuie să vă spun că sunt un copil crescut la Brașov de un medic legist, până la urmă, pentru că în clasa a zecea am avut șansa ca domnul doctor Moga, în vremea aceea medicul legist al unei regiuni foarte mari din țară, să ne ia pe colegii mei de clasă să ne învețe anatomia acolo. Îi datorez omului acela mai mult despre cunoașterea lui Dumnezeu decât multor teologi, pentru că eu cred că cel care cunoaște omul în profunzimile sale, se apropie și mai mult de Dumnezeu”, a mai spus Necula, citat de Agerpres.

Peste 600 de specialiști din patru țări, participă vineri și sâmbătă, la prima conferință națională de psihiatrie și psihologie medico-legală, organizată de Spitalul Clinic de Psihiatrie din Sibiu, la Facultatea de Medicină și cu transmitere online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel