Premierul francez, Jean Castex, s-a îmbolnăvit de COVID
22 noi 2021 / 23:45

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Prim-ministrul francez, Jean Castex, a fost depistat pozitiv cu infecția COVID. 

Premierul francez Jean Castex a fost testat pozitiv luni seară la COVID-19 şi "agenda lui va fi ajustată în zilele următoare astfel încât să îşi poată continua activităţile fiind în izolare" timp de zece zile. Şeful guvernului a aflat luni după-amiază, la revenirea din Belgia unde s-a întâlnit cu omologul său, Alexander De Croo, că una dintre fiicele sale în vârstă de 11 ani fusese testată pozitiv.

"A efectuat imediat un test PCR, care s-a dovedit a fi pozitiv", a explicat Palatul Matignon, arată Agerpres. 

În legătură cu vaccinarea anti-COVID, premierul francez, Jean Castex, declara, în august, că membrii personalului sanitar care nu se vor vaccina anti-COVID-19 până la data fixată de 15 septembrie vor fi sancţionaţi şi a justificat această măsură prin creşterea numărului de contagieri în unităţile pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. "Nu vom da înapoi", a spus Castex într-un interviu acordat postului RTL în care a făcut referire la cazul unei unităţi de îngrijire în care vârstnicii au fost infectaţi de membrii personalului. "Nimeni nu poate înţelege acest lucru", a adăugat el.

În altă ordine de idei, autorităţile franceze au înregistrat în 2020 o creştere cu 10% a cazurilor de violenţă domestică, iar cele mai multe dintre victime au fost femei, a precizat luni Ministerul de Interne din această ţară. Forţele de ordine au înregistrat 159.400 de cazuri de violenţă între parteneri de viaţă, 139.200 dintre victime fiind femei. Cele mai multe dintre cazuri au inclus violenţă fizică, iar în unele dintre situaţii leziunile au fost atât de severe, încât victimele nu au mai putut să meargă la locul de muncă.

Numărul deceselor cauzate de violenţa domestică a scăzut la 125 în 2020, de la 173 înregistrate în anul precedent. Dintre persoanele ucise, 102 erau femei. În 2020, în Franţa au fost instituite două lockdown-uri naţionale din cauza pandemiei de coronavirus, iar mulţi oameni au lucrat de la domiciliu. Cu toate acestea, Ministerul de Interne nu a stabilit o corelaţie între acest context şi sporirea cazurilor de violenţă domestică. 
Sâmbătă, zeci de mii de persoane au protestat în Franţa faţă de violenţa îndreptată asupra femeilor. Au existat marşuri de protest atât la Paris, cât şi în alte oraşe din Franţa, arată Agerpres

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

DCMedia Group angajează redactori
3 efecte negative ale luminii albastre: cum te poți proteja
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri